Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Salou demana al Govern que traslladi la manifestació independentista al centre urbà

La ‘II Passejada per la República’ està convocada per diumenge al Passeig Jaume I / El govern municipal demana a la Generalitat que la mobilització no es faci en una zona turística, sinó als voltants del carrer Barcelona

Imatge de la 'I Passejada per la República’ convocada l'any passat al Passeig Jaume I de Salou Imatge de la 'I Passejada per la República’ convocada l'any passat al Passeig Jaume I de Salou ARXIU / CDR TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Agost 2019 11:38

L'Ajuntament de Salou ha proposat a la Generalitat un canvi d’ubicació de la manifestació independentista prevista per aquest diumenge 18 d'agost, a partir de les 19h, al passeig de Jaume I. La Plataforma x la Democràcia i la Llibertat, formada per entitats de Cambrils, Salou i Vila-seca, ha organitzat la '2a Passejada per la República', que l'any passat es va acabar celebrant al Passeig Jaume I, amb l'autorització del Departament d'Interior de la Generalitat.

La petició del govern municipal (Sumem per Salou) arriba uns dies després que els grups municipals de Ciutadans i del PP demanessin a l'alcalde Pere Granados un canvi d’ubicació de la manifestació independentista. Des de Ciutadans, el seu portaveu municipal Pere Lluís Huguet celebra que l’Ajuntament hagi proposat un canvi d’ubicació i espera que “la Generalitat respecti l’autonomia municipal i accepti reubicar l’acte previst per aquest diumenge”.

D'altra banda, des de Vox Salou no descarten contraprogramar una concentració unionista al mateix temps.

Respectar "l'esperit" del 23 d'agost del 2018

Pere Lluís Huguet (Cs) també ha recordat l’acord pres per unanimitat per la junta de portaveus de Salou, el 23 d’agost del 2018, per no autoritzar actes polítics a les zones turístiques del municipi durant la temporada. “Confiem que finalment la manifestació no es porti a terme al passeig sinó al nucli de Salou, als voltants del carrer Barcelona”, ha conclòs Huguet.

Mentre s'està a l'espera de saber si la Generalitat autoritza la manifestació al passeig o la canvia de lloc, el Grup Municipal de Sumem per Salou presentarà una moció que manté l'esperit de l'acord de la Junta de Portaveus de data 23 d’agost de 2018, de "no autoritzar cap acte polític o reivindicatiu en indrets d'alta concentració turística, si bé facilitant itinearis i llocs alternatius per donar compliment al dret de manifestació". 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: