Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les electes de la CUP seguiran sense fer ús del seu lloc als balcons institucionals

La CUP recorda que cal elaborar un reglament per regular la presència de la ciutadania i les entitats als balcons de l’Ajuntament i, alhora, defensa una Festa Major descentralitzada, popular i laica

Imatge d'arxiu del balcó de l'Ajuntament de Tarragona, durant una diada castellera de Santa Tecla Imatge d'arxiu del balcó de l'Ajuntament de Tarragona, durant una diada castellera de Santa Tecla ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 15 Agost 2019 11:18

La CUP de Tarragona ha anunciat que les càrrecs electes de l'organització seguiran sense participar de cap acte en què la representació esdevingui una mostra d’autoritat per sobre del conjunt de la població tarragonina, així com tampoc no participaran de cap acte religiós.

Malgrat que feliciten l’actual govern de Pau Ricomà per permetre l’obertura dels balcons als veïns i veïnes de la ciutat, volen recordar que, "tal com es va aprovar en el passat plenari a proposta del nostre grup municipal, cal elaborar un reglament d’ocupació dels balcons institucionals". Per a la CUP no n’hi ha prou amb sortejar alguns llocs, sinó que "cal obrir el debat per limitar la presència dels càrrecs institucionals per tal de permetre que hi siguin les representants de les entitats de la ciutat".

Igualment, recorden que cal redactar 'Protocol de festes majors de la ciutat de Tarragona' per garantir l’accessibilitat als actes a aquelles persones amb dificultats de mobilitat i trastorns sensorials; augmentar els espais on es presti el servei d’aparcament dels cotxets i facilitar espais de canviadors de bolquers; augmentar el número de lavabos públics; ampliar els recursos econòmics i de personal de la campanya 'Respecta’m' i millorar les ubicacions i horaris dels 'Punts Lila'; crear un punt de prevenció i assessorament davant la ingesta d’alcohol i drogues; reforçar i promoure el transport públic; així com per descentralitzar els actes i garantir i promoure unes festes sostenibles.

Per últim, en relació a la no participació de la CUP en actes religiosos, els cupaires entenen que en una societat democràtica i laica "cap religió pot situar-se per davant de cap altra i, alhora, ha d’aspirar a ubicar la religió com una opció personal". Per tant, consideren que "tant la institució com les persones que són càrrecs institucionals no han de participar en qualitat del càrrec que ostenten".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: