Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Riudoms rectifica i no convidarà l'alcalde de La Solana a inaugurar la Fira de l'Avellana

El govern l'havia convidat pels llaços que existeixen entre ambdós municipis, pèro el posicionament de l'alcalde castellà sobre l'1-O i el 155 han fet declinar la invitació / Joaquim Calatayud inaugurarà la fira 

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, serà qui finalment inaugurarà la Fira de l'Avellana de Riudoms, el proper 9 d'agost El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, serà qui finalment inaugurarà la Fira de l'Avellana de Riudoms, el proper 9 d'agost ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Agost 2019 11:47

Després del rebombori causat entre partits independentistes com ERC i la CUP i altres entitats per la invitació de l'alcalde de La Solana, Luis Cacho-Campillo (PSOE), a inaugurar la 35a Fira de l'Avellana, l'Ajuntament de Riudoms ha decidit declinar la invitació. En un comunicat, el govern municipal encapçalat per l'alcalde Sergi Pedret (Junts x Riudoms) ha justificat aquesta decisió argumentant que, amb posterioritat d'haver fet l'anunci d'invitació de l'alcalde castellà, "s'han conegut diferents acords polítics que, al voltant del referèndum del Primer d'Octubre, s'havien adoptat a l'Ajuntament de La Solana, donant suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya". Un posicionament per part de l'alcalde de La Solana que ha generat "opinions contraposades respecte al seu paper en la inauguració de la Fira".

Per tot plegat, l'Ajuntament "anteposant el respecte als veïns i veïnes d'un i altre poble, i prioritzant la preservació de les relacions personals i familiars pel davant de les polítiques, s'ha acordat entre les diferents parts, que la Fira de l'Avellana sigui inaugurda per una altra persona", el 9 d'agost, que en aquest cas serà el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud. En relació a Calatayud, l'Ajuntament recorda que el Consell Comarcal "és un dels organismes que presta més serveis als pobles de la comarca i, entre ells, Riudoms" i el consistori li agraeix els serveis prestats per aquesta administració tot convidant el seu president a inaugurar la fira.

Riudoms i La Solana, més de mig segle de relacions

Tot i haver declinat la invitació a l'alcalde de La Solana, l'Ajuntament de Riudoms ha recordat en el comunicat que ambdós municipis mantenen una relació d'amistat des de fa més de mig segle, "quan desenes de famílies de La Solana es van instal·lar a viure a Riudoms". 

De fet, durant dècades, delegacions de veïns i veïnes de Riudoms i de La Solana "han intercanviat visites de tot tipus als dos pobles". En conseqüència, les relacions institucionals, d'associacions i de famíia, "han fructificat al marge de les diferents opcions polítiques que tant en un municipi com en l'altre han governat", afegeix el comunicat el consistori.

Precisament enguany es celebren 20 anys de la primera visita institucional a La Solana, i diferents riudomencs i riudomenques nascuts a La Solana havien proposat a l'Ajuntament de Riudoms que, aprofitant la presència a Riudoms de l'alcalde del poble de Castella-Lleó, aquest inaugurés la Fira de l'Avellana. Un fet que es va materialitzar en continuïtat als llaços familiars entre veïns d'un i altre poble, abans de conèixer el posicionament polític d'aquest alcalde envers el conflicte català.

Tant ERC Riudoms com la CUP de Riudoms també van voler deixar clar que les seves crítiques cap a l'alcalde de La Solana no estaven dirigides cap als veïns i veïnes d'aquest municipi castellà.

 

 

 

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: