Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junts per l’Espluga de Francolí denuncia "l'augment dels salaris i les assistències" als òrgans col·legiats de l'Ajuntament

El grup de l'oposició va criticar l'increment de retribucions en l'últim ple municipal

Imatge d'arxiu dels regidors de Junts per l’Espluga de Francolí, durant una intervenció en un ple municipal Imatge d'arxiu dels regidors de Junts per l’Espluga de Francolí, durant una intervenció en un ple municipal JUNTS PER L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 25 Juliol 2019 06:28

Junts per l’Espluga de Francolí, va criticar durant el ple celebrat el passat 18 de juliol l’increment de les retribucions de l’alcalde i de tres dels regidors de l’equip de govern del consistori, que ha augmentat en més d’un 6% respecte l’anterior mandat. El grup de l'oposició explica que l’alcalde Josep Maria Vidal, mantindrà la mateixa dedicació que en l’anterior mandat, un 62,5% de jornada o el que són 25 hores a la setmana. alhora, recorden que en el mandat de 2015-2019, amb l'alcaldia de David Rovira (JxCat), "aquest tenia una retribució anual de 25.000€ euros bruts i en canvi ara, Vidal la tindrà de 26.532,65€".

També asseguren que tres dels regidors de l’equip de govern, Enric Mercadé, Anna Garcia i Xavier Rosell, mantindran la mateixa dedicació que en l’anterior mandat, un 19,25% de jornada o el que són 7,7 hores a la setmana. En el mandat de 2015-2019, els regidors de l’equip de govern, "tenien una retribució anual de 7.700€ euros bruts i en canvi ara, la tindran de 8.172,06€", es lamenta JxCat.

Les assistències

Junts per l'Espluga de Francolí també ha estat crític amb les retrucions d'alguns regidors per assistències. Concretament, es refereixen a la resta de regidors de l’equip de govern, Aida Morgades, Laura Ruiz de Porras i Laura Poblet, que no tindran una dedicació parcial al consistori i la seva retribució serà per assistències, fet que també va ser qüestionat per Junts per l’Espluga de Francolí, ja que "en l’anterior mandat, els cinc regidors de l’equip de govern tenien la mateixa dedicació parcial i retribució, però aquest cop només compten amb dedicació parcial i els altres tres seran remunerats per assistències", denuncien. Josep Maria Vidal va respondre que havia estat una decisió de cadascun dels regidors i cada un s’havia acollit al règim que volia.

Pel que fa a l’assistència dels òrgans col·legiats, cada un dels regidors/es de l’Ajuntament que no tingui dedicació parcial serà compensat amb 120 euros per assistència al ple, dels que s’en celebrarà un cada mes, a diferència dels 100 euros que es percebien en l’anterior mandat. Segons el grup de l'oposició, els membres de Som Espluga – Acord Municipal que comptin amb retribució per assistències, percebran 140 euros per les assistències a les Juntes de Govern, en comparació als 50 euros de l’anterior mandat, i a més a més la celebració de Juntes de Govern passa a ser d’una al mes en el mandat 2015-2019 a quatre en el mandat 2019-2023. Així doncs, "els regidors sense dedicació parcial, rebran en un mes ordinari, 680 euros per l’assistència al ple i les quatre Juntes de Govern, enfront als 150 euros que s’haguessin percebut cada mes, en el mandat anterior, per l’assistència al ple i a una Junta de Govern", afirma JxCat.

Finalment, les assistències a la Junta de Portaveus, es mantenen a 50 euros per sessió, mateix import que en l’anterior mandat, atenent que aquestes retribucions només afecten als membres de l’oposició ja que els portaveus titulars i suplents del grup municipal de Som Espluga són Enric Mercadé i Anna Garcia, que ja perceben la seva retribució mensual i per tant no són remunerats per assistències.

Per altra banda, Junts per l’Espluga de Francolí també va manifestar el seu desacord en el fet "que es passi a comptar el quilometratge dels regidors i dels treballadors municipals de 0,34 euros a 0,30 euros, ja que si bé les retribucions dels regidors s’han apujat desproporcionadament, el quilometratge que afecta al personal laboral s’ha reduït sense cap mena de justificació", denuncien.

Junts per l’Espluga de Francolí va ser l'única força política que va votar en contra d'aquestes retribucions. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor del govern de Som Espluga – Acord Municipal i de Nova Espluga - FIC.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: