Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus aprova una modificació urbanística per facilitar l'ampliació del Parc de Bombers

Durant la sessió, el socialista Hèctor Font ha pres possessió del càrrec de regidor

Imatge del ple d'aquest divendres Imatge del ple d'aquest divendres REUSDIGITAL.CAT
Vida Municipal M.B. i E.G.J./ Reus Digital
Divendres, 19 Juliol 2019 19:38

El ple d’aquest divendres, 19 de juliol, ha aprovat per unanimitat la modificació puntual de la revisió del Pla general d’ordenació urbana a l’entorn del carrer de Vilafranca del Penedès, per tal d’ampliar i renovar les instal·lacions del Parc de Bombers de Reus. La iniciativa necessitarà del consens entre l'administració local, qui és propietària dels terrenys, i la Generalitat de Catalunya. Tot i coincidir en el vot afirmatiu amb la resta de formacions polítiques, des de l’oposició, el PSC i la CUP han lamentat que no hagin pogut disposar d’una informació prèvia més completa sobre el projecte.

Durant la sessió, també s’ha tirat endavant, en matèria urbanística, l’aprovació de la modificació puntual del pla general d’ordenació urbana que afecta al Passeig de Misericòrdia i Scala Dei, amb 20 vots a favor. Pel que fa a qüestions de patrimonials del consistori, el ple ha aprovat la fixació d’un preu just de mutu acord de l’immoble situat al carrer de Serra Nevada i la supressió de quatre parades del Mercat Central, amb la consegüent modificació de la concessió d’explotació i manteniment.

Rebutjada la proposta de la CUP per derogar la 'Llei Aragonès'

La CUP ha presentat una proposta per instar la Generalitat a fer-se enrere amb el projecte de llei de contractes de serveis a les persones, altrament coneguda com a 'Llei Aragonès'. La portaveu dels cupaires, Marta Llorens, ha advertit que aquesta iniciativa legislativa comporta la "privatització dels drets i les necesitats de les persones". Llorens ha parlat també del cas de Sagessa, que en els últims anys ha renunciat a la gestió pública de les residències. La portaveu de Cs, Débora García, ha manifestat que la gestió privada no té per què ser negativa i la regidora socialista Sandra Guatia ha considerat "pervers" que la proposta barregi la contractació amb la feina de les empreses municipals. En darrer terme, i en representació del govern municipal, la regidora de Junts per Reus Maria Luz Caballero també ha mostrat el seu rebuig al text plantejat pels anticapitalistes. La proposta de la CUP ha estat rebutjada.

S'aprova una moció de Cs per aplicar barreres de seguretat especials per a motoristes

El plenari també ha tirat endavant, amb 23 vots a favor i 3 abstencions, la moció de Cs per aplicar barreres de seguretat per a motoristes. Durant la seva intervenció, la portaveu del partit taronja, Débora García, ha reivindicat com a "prioritat" el canvi de les mesures de protecció per garantir la seguretat viària. La regidora de Seguretat i convivència, Dolors Vázquez, ha anunciat el vot a favor del govern, i del partit que ella representa, Ara Reus, però ha recordat a García que "no existeix cap punt negre de sinistralitat al municipi".

Prospera una moció de la CUP per supervisar la proliferació de pisos turístics no registrats

Durant la sessió s'ha aprovat una darrera moció de la CUP perquè l'Ajuntament supervisi la proliferació de pisos turístics no registrats. En aquesta línia, el regidor cupaire Edgar Fernández ha denunciat que, mentre "només tenim 160 habitatges de protecció oficial", la ciutat ja disposa de "179 pisos turístics". És per aquest motiu que Fernández s'ha mostrat partidari de regular el mercat i dinamitzar l'habitatge públic. Tot i que la moció s'ha aprovat per unanimitat, la regidora d'Economia i coneixement, Teresa Pallarès, ha qüestionat que "es barregin temes" i ha posat en dubte la fiabilitat de les dades presentades per Fernández, i la regidora Débora García ha demanat que no es "criminalitzi" el sector dels pisos turístics.

Hèctor Font (PSC), nou regidor del consistori

El ple municipal també ha servit perquè el socialista Hèctor Font prengui possessió com a regidor, en substitució de Raimon Ferré, que va renunciar al càrrec per motius d’incompatibilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: