Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Tarragona presenta una moció per unes festes "inclusives, democràtiques i descentralitzades"

La Candidatura d’Unitat Popular proposa un plec de mesures per tal que les festes majors i de barri exerceixin una important funció de cohesió social

Les conselleres de la CUP de Tarragona, Eva Miguel i Laia Estrada, aquest dimarts, en roda de premsa Les conselleres de la CUP de Tarragona, Eva Miguel i Laia Estrada, aquest dimarts, en roda de premsa CUP TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Juliol 2019 07:28

Les conselleres del Grup Municipal de la CUP de Tarragona han presentat una de les mocions que defensaran el proper Ple per unes festes inclusives, democràtiques i descentralitzades. Les cupaires argumenten que actualment el model de festes que se celebren a la ciutat i als diferents barris “pateixen de diferents mancances que obstaculitzen aquesta funció de cohesió social”.

D’aquesta manera, si bé l’Ajuntament compta amb protocols relatius al Seguici Popular, les Diades Castelleres, l’Home dels Nassos i la Cavalcada de Reis a la Ciutat de Tarragona, la CUP proposa la redacció d’un 'Protocol de festes majors de la ciutat de Tarragona', donant peu a reglamentar determinats aspectes que permetrien “no només tenir en compte les necessitats del conjunt de la ciutadania, sinó també millorar el caràcter democràtic, igualitari, descentralitzat i sostenible d’aquestes”, com ha explicat la consellera Eva Miguel. Des de la formació anticapitalista també consideren interessant redactar un protocol base per les festes dels barris, realitzat de manera participativa.

Les cupaires plantejaran al Ple de divendres algunes consideracions que la realització d’aquest protocol hauria de resoldre i que passarien per garantir l’accessibilitat als actes a aquelles persones amb dificultats de mobilitat i trastorns sensorials; augmentar els espais on es presti el servei d’aparcament dels cotxets i facilitar espais de canviadors de bolquers; augmentar el número de lavabos públics; ampliar els recursos econòmics i de personal de la campanya Respecta’m i millorar les ubicacions i horaris dels “Punts Lila”; crear un punt de prevenció i assessorament davant la ingesta d’alcohol i drogues; reforçar i promoure el transport públic; descentralitzar els actes i garantir i promoure unes festes sostenibles.

Que les entitats puguin al balcó

Al mateix temps, la CUP considera important la creació d’un reglament d’ocupació del balcó principal i adjacents de l’Ajuntament de Tarragona durant les festes, fent compatible la representació institucional i tradicional amb l’accés de la ciutadania durant els actes que es duen a terme a la plaça de la Font. En aquest sentit, la portaveu del Grup Municipal, Laia Estrada, ha recordat que des de la formació anticapitalista sempre han rebutjat pujar al balcó del consistori i que, quan ho han fet, ha estat per realitzar actes reivindicatius com penjar l’estelada o una pancarta demanant l’alliberament dels presos i preses polítiques. Estrada ha reivindicat que “les entitats que fan possible les festes majors, així com associacions veïnals o juvenils puguin gaudir d’allò que ajuden a organitzar des del balcó de l’Ajuntament” i ha posat com a exemples Berga, Sabadell o El Vendrell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: