Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Joan Maria Sanahuja repetirà a la presidència del Consell de l’Alt Camp

JxCat pacta amb Alcoverencs pel Canvi per aconseguir la majoria

Encaixada de mans entre Joan Maria Sanahuja (JxCat) i Robert Figueras (Alcoverencs pel Canvi), escenificant l'acord de govern al Consell Comarcal de l'Alt Camp per al mandat 2019-2023 Encaixada de mans entre Joan Maria Sanahuja (JxCat) i Robert Figueras (Alcoverencs pel Canvi), escenificant l'acord de govern al Consell Comarcal de l'Alt Camp per al mandat 2019-2023 NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal ACN
Dilluns, 15 Juliol 2019 14:47

Joan Maria Sanahuja, alcalde de Vilabella, tornarà a ocupar la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns al migdia, unes hores abans del ple d'investidura, durant la presentació del nou acord a l’ens supramunicipal entre Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi. D’aquesta manera, JxCat s’assegura una majoria que en el darrer mandat havia ostentat en solitari a l’ens supramunicipal. De fet, només li faltava un conseller més per aconseguir els 10 que li atorguen la majoria -dels 19 en total del ple. Sanahuja l’ha qualificat com el “millor pacte”. Ha reconegut que van mantenir contactes amb totes les formacions, inclòs el PSC, però que aquest acord va ser l’únic que ha “evolucionat” i s’ha aconseguit tancar, després d'un llarg període de negociacions.

Sanahuja s’ha referit també als rumors que apuntaven un possible pacte a tres bandes incloent el PSC. “Hem fet converses amb tots els grups, de major a menor; hi va haver una mica d’aldarull pel mig, però és que no hi havia cap pacte tancat; amb Alcoverencs pel Canvi és l’únic pacte que hem fet i ha evolucionat fins que es tanca ara mateix”, ha manifestat. Sanahuja ha qualificat el pacte de “molt positiu” i que JxCat ha vist “convenient” negociar i arribar a un acord amb aquesta formació, donat que van rebre el seu suport durant la passada legislatura, inclosos els pressupostos de l’ens supramunicipal.

“Ells ens necessiten a nosaltres i nosaltres a ells”, ha reconegut Sanahuja, que continuarà de president de l’ens, si bé havien sonat altres noms com el de Mateu Montserrat, alcalde del Pla de Santa Maria. Alcover és el segon municipi més gran de la comarca. Robert Figueras, d’Alcoverencs pel Canvi, actual alcalde d’Alcover, ha desgranat les contrapartides que ha fixat el seu partit municipalista, des d’una partida fixa anual per a la millora de camins a accions adreçades al conjunt dels municipis en matèria de dinamització juvenil, transport escolar, habitatge social o promoció econòmica, recollides en l’acord.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: