Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Begoña Floria (PSC) demana al govern municipal que “no descarti tan alegrement” el bus gratuït

La socialista demana “coherència” al nou equip de govern de Tarragona per implantar aquesta mesura “amb caràcter social” i pionera contra el canvi climàtic

La consellera socialista, Begoña Floria, en roda de premsa La consellera socialista, Begoña Floria, en roda de premsa ALBA SANCHA
Vida Municipal Alba Sancha
Dijous, 04 Juliol 2019 13:22

L’expresidenta de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i consellera del grup municipal del PSC, Begoña Floria, ha demanat al nou govern municipal que mantingui el projecte del bus gratuït a Tarragona. Ho ha fet en compareixença pública, aquest dijous 4 de juliol, durant la qual la socialista ha fet un balanç de “les fites” dels darrers dotze anys, durant els quals ha estat al capdavant de l’empresa municipal. Floria ha remarcat el caràcter social com a element cohesiu del bus gratuït, el qual també ha assegurat que és una mesura favorable a la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, la socialista també ha demanat que es garanteixi el servei públic i de qualitat de l’EMT, com ho ha estat fins ara.

“Demano al nou govern que no descarti tan alegrement el bus gratuït”, ha etzibat Floria durant la seva compareixença pública per realitzar un balanç sobre els dotze anys al capdavant de l’EMT. L’expresidenta de l’empresa pública ha assegurat que es va “espantar una mica” quan el nou alcalde, Pau Ricomà, va anunciar que retiraria aquest projecte tan bon punt va ocupar el nou càrrec. La socialista ha assegurat que la viabilitat del projecte s’ha estudiat i és totalment assumible. Una viabilitat que, ha recordat, va lligada a la ubicació de l’estació central de busos a Batestini i a una consegüent millora del servei. “No tindria sentit fer el bus gratuït sense una millora de les línies i el servei”, ha apuntat. Per això, Floria ha emplaçat al batlle, com també al nou president de l’EMT, Jordi Fortuny, que reconsiderin aquesta decisió, ja que “per mi, un bon servei és sinònim de bus gratuït”. “La mobilitat ha de ser un dret pels empadronats a la ciutat de Tarragona”, ha continuat.

Floria defensa el bus gratuït com a mesura capdavantera contra el canvi climàtic

En aquesta línia, Floria també ha demanat “coherència” al nou equip de govern “d’esquerres” i que es proclama “ecologista” per tirar endavant aquest projecte que és una mesura capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic, tal com ha assegurat. L’expresidenta de l’EMT ha insistit molt en aquest aspecte com a punt fonamental en el desenvolupament del Pla de mobilitat urbana sostenible i ha demanat al nou govern que permeti que “Tarragona continuï sent model en aquest sentit”. Així mateix, Floria ha sostingut que el bus gratuït és també un element de cohesió social que permetria que més gent accedeixi al transport públic.

Respecte a les darreres declaracions de Ricomà sobre el projecte del bus gratuït en una entrevista, aquest dijous 4 de juliol, a La Vanguardia, que assegura que “el nivell d’usuaris d’autobús és baixíssim i en una ciutat tan dispersa com Tarragona no s’explica” i afegeix que “La prioritat és el bon servei, no que sigui gratis”, Floria ha respost que “els que normalment critiquen l’autobús són els que mai l’agafen”.

El llegat dels socialistes a l’EMT

Finalment, en relació a les fites aconseguides, Floria ha recordat que els socialistes han deixat engegada la renovació de la flota d’autobusos amb l’arribada de tres nous busos articulats i vuit més que haurien d’arribar al novembre, “si no passa res”. Igualment, l’expresidenta de l’EMT s’ha remuntat als anys més durs de la crisi, durant els quals ha assegurat que molts Ajuntaments van optar per privatitzar el servei del transport mentre que el consistori tarragoní va lluitar perquè continués sent 100% públic. A més, ha recordat, “no va haver-hi acomiadaments traumàtics ni reduccions de sous”. Per últim, la socialista també ha fet referència als continus estudis i millores de les línies, les quals s’han anat canviant i adaptant a les necessitats de cada zona, segons ha explicat, i als “esforços” per garantir el “caràcter social” de l’empresa amb mesures com el bitllet gratuït escolar, des de fa 11 anys, com també pels pensionistes i jubilats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: