Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Reus afirma que JxReus i ERC han fet servir la ciutat perquè Llauradó presideixi la Diputació

Andreu Martín lamenta que la republicana hagi renunciat a l’alcaldia per mantenir un govern de dretes

Els regidors i regidores del PSC de Reus han lamentat que ERC hagi renunciat a l’alcaldia a canvi de presidir la Diputació Els regidors i regidores del PSC de Reus han lamentat que ERC hagi renunciat a l’alcaldia a canvi de presidir la Diputació PSC REUS
Vida Municipal ACN
Dimarts, 02 Juliol 2019 21:46

El portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus, Andreu Martín, ha lamentat aquest dimarts que Junts per Reus (JxReus) i ERC hagin fet servir la ciutat de “moneda de canvi sense cap vergonya” per tal que la republicana Noemí Llauradó presideixi la Diputació de Tarragona i Carles Pellicer es mantingui al capdavant del consistori. Martín ha valorat de manera molt negativa l’acord entre les dues formacions i Ara Reus, i ha acusat els republicans de ser la “crossa” de Pellicer en un govern “de dretes” enlloc d’intentar ser alcaldessa amb el suport dels socialistes. El socialista ha considerat que Reus ha d’estar per “damunt de tot” i ha acusat Llauradó de “jugar amb els votants”.

Martín ha assegurat en roda de premsa que per tal d’accedir a la presidència de l’ens supramunicipal, Llauradó ha preferit “perpetuar un govern de dretes, cronificar la manca d’ambició del govern de l’alcalde Pellicer i ser còmplice de la mediocritat”. Pel portaveu socialista, la ciutat necessita que els interessos de la ciutadania estiguin “per damunt de tot” i al seu parer “ha quedat demostrat que per ERC no és així”. “Han jugat amb els votants i, sobretot amb la nostra ciutat, i això és vergonyós”, ha etzibat. En aquest sentit, ha considerat que la vicealcaldessa haurà de retre comptes a la ciutadania i explicar la seva decisió.

Pel què fa a la formació del nou govern, Martín ha denunciat que en el nou cartipàs àmbits que per als socialistes són estratègics, com l’educació, l’habitatge, el medi ambient o el comerç, no han estat assignats a cap regidor. “Comencem malament”, ha reblat el portaveu. Pel que fa a la composició de les comissions informatives, el PSC denuncia que no s'ajusta als criteris justos de proporcionalitat, tal com assegura l’alcalde. Els socialistes també han assegurat que s'han fet canvis “substancials” respecte les dotacions dels grups municipals sense haver rebut cap explicació prèvia de les raons per part de l’equip de govern. Per Martín respon a una voluntat de dificultar la tasca de l’oposició.

La compareixença també ha servit per presentar a Héctor Fort, número 7 de la candidatura del PSC, que en les properes setmanes prendrà possessió com a regidor del grup municipal, en substitució de Raimon Ferré, que va renunciar a l’acta per una qüestió d’incompatibilitat, segons ha informat el partit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: