Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Noemí Llauradó es proclama presidenta de la Diputació posant el tema nacional sobre la taula

La republicana també ha manifestat que treballarà per una “paritat real” a la institució, on actualment 20 dels diputats són homes i només 7 són dones

La nova presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ostentant la vara de comandament de la institució La nova presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ostentant la vara de comandament de la institució ALBA SANCHA
Vida Municipal Alba Sancha
Dimarts, 02 Juliol 2019 15:57

Com ja s’havia anunciat, Noemí Llauradó (ERC) ha estat proclamada, aquest dimarts 2 de juliol, com a nova presidenta de la Diputació de Tarragona, un càrrec que compaginarà amb el de vicealcaldessa de Reus, tot i que no amb el de diputada al Parlament de Catalunya, ja que també ha confirmat que renunciarà a la seva acta. La republicana ha arribat a la presidència de la institució supracomarcal gràcies a un acord de govern entre el seu partit, ERC, i Junts per Catalunya (JxCat), que li ha atorgat 19 vots. Un acord del qual Llauradó ha destacat que, tot i que és “territorial”, també és en clau “nacional”, degut a l’actual situació a Catalunya que ha comportat “presos polítics i exiliats”. En la seva primera intervenció, la republicana, que també s’ha convertit en la primera dona en presidir la Diputació, ha assegurat que treballarà per assolir una “paritat real” a la institució, on només 7 del total dels 27 diputats són dones.

“Treballaré incansablement per estar a l’alçada del càrrec que tinc l’honor d’exercir i de la institució que representa”, ha manifestat Llauradó un cop proclamada nova presidenta de la Diputació de Tarragona, a la qual cosa també ha afegit que ho farà “amb una clara vocació de servei públic i en benefici, sempre, del bé comú i de l’interès general”. La republicana ha garantit en diverses ocasions durant la seva primera intervenció que treballarà per tota la ciutadania en la seva diversitat, no només per uns o altres.

Tot i això, Llauradó també ha fet referència al tema nacional, que tal com ha insinuat estarà sobre la taula durant el seu mandat al capdavant de la Diputació, donada la situació política que viu Catalunya. En aquest sentit, la republicana ha fet referència a l’acord de govern amb JxCat que li ha permès assolir la presidència, el qual ha titllat de pacte “territorial”, però també “nacional”. La portaveu d’ERC a Reus ha recordat que aquest dimarts es constitueix també el Parlament Europeu, on alguns dels càrrecs electes no podran ocupar la seva cadira perquè es troben a l’exili, fent referència així a Carles Puigdemont i Toni Comín. Llauradó també ha fet referència als “presos polítics” i ha assegurat que des de la Diputació també treballarà per la construcció d’una república catalana, que la ciutadania ha escollit “democràticament”, i per una Catalunya “lliure”.

Una institució que assoleixi una “paritat real”

D’altra banda, un altre fet destacable del primer discurs de Llauradó, primera presidenta de la història a la Diputació, ha estat la seva aposta clara per assolir una “paritat real” a la institució. Tot i que la republicana s’ha mostrat molt contenta i satisfeta per ser la primera dona en presidir la Diputació, també ha lamentat que “no hauria de ser destacable i encara ho és en ple segle XXI”. Per això, i tenint en compte que actualment 20 dels 27 diputats que ocupen la institució són homes i només 7 són dones, Llauradó ha instat a la resta de grups a tenir-ho en compte perquè, de cara a futurs mandats, aquesta situació sigui més equilibrada.

Turisme, medi ambient i la lluita contra el despoblament en zones rurals

Per últim, la nova presidenta també ha parlat d’alguns dels objectius que s’ha marcat al capdavant del govern de la Diputació. Per una banda, Llauradó ha assegurat que la Diputació serà al costat de les entitats i es treballarà per donar un impuls turístic a la demarcació alhora que es buscarà la seva dinamització en diversos aspectes com l’econòmic. A més, s’aprofundirà en polítiques mediambientals i es continuarà treballant en aspectes com l’excel·lència, la transparència i la participació, els quals ha destacat de la gestió del seu antecessor Poblet, així com la lluita contra el despoblament, fent arribar els serveis necessaris a les zones rurals, com la fibra òptica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: