Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Poblet s’acomiada de la Diputació amb el desig que es continuï lluitant contra el despoblament

Els altres dos reptes de futur de l’encara president en funcions són la connectivitat i que la demarcació es configuri com “una veritable Regió del Coneixement”

Josep Poblet durant el seu discrus d'acomiadament al capdavant de la Diputació, en un esmorzar amb la premsa Josep Poblet durant el seu discrus d'acomiadament al capdavant de la Diputació, en un esmorzar amb la premsa ALBA SANCHA
Vida Municipal Alba Sancha
Dimecres, 26 Juny 2019 13:15

Queden pocs dies perquè Josep Poblet, l’encara president en funcions de la Diputació de Tarragona, deixi el seu càrrec per apartar-se definitivament de la vida política. Davant la seva imminent marxa, Poblet ha volgut acomiadar-se per deixar constància de tres dels “reptes de futur” que li agradaria que es continuessin impulsant des de la Diputació de Tarragona. El primer repte del qual ha parlat és la lluita contra la despoblació a les zones rurals de la regió. Així mateix, el president en funcions també ha remarcat la importància de la connectivitat, no només pel que fa a carreteres o a la tecnologia, sinó també a la implicació amb la cultura i el talent. Per últim, Poblet ha insistit una vegada més en què la demarcació es converteixi en “una veritable Regió del Coneixement”.

“S’ha de superar el despoblament”, ha manifestat taxativament Poblet. El president en funcions de la Diputació ha remarcat, durant el seu acomiadament amb la premsa, la seva voluntat perquè la que encara és la seva institució continuï lluitant contra el despoblament que s’està vivint a les zones més rurals de la demarcació. Per això, ha insistit en la necessitat d’impulsar les mateixes tecnologies, serveis i, en definitiva, condicions de vida, que tenen els habitants de les ciutats als pobles. Poblet s’ha mostrat sorprès perquè encara no s’hagi “superat” la realitat de les zones rurals i proposa la creació d’una cadena de valors que permeti impulsar la ruralitat en les mateixes condicions que les ciutats.

Així mateix, el president també ha parlat de la “connectivitat”. Però, s’ha referit a aquesta en el seu sentit més ampli. Per una banda, ha reconegut la importància que es continuï impulsant la millora de la connectivitat pel que fa a les infraestructures, com les carreteres, com també respecte a les noves tecnologies. Però, d’altra banda, també ha insistit en la necessitat de potenciar la implicació de la mateixa ciutadania amb la cultura i el talent.

Per últim, com no podia ser d’altra manera, una vegada més, Poblet ha insistit en el que ha estat un dels seus grans projectes dels darrers anys: la Regió del Coneixement. Tot i que no ha volgut estendre’s gaire en aquest punt, donat l’ampli tractament que s’ha fet sobre el tema, el president si que ha persistit en el fet que la regió del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre aplega més de 800.000 habitants, amb una universitat que és valorada entre les millors. Poblet ha recordat que la demarcació ha de continuar lluitant per ser “una veritable Regió del coneixement”, un àmbit en què el territori seria “pioner”. “Ja som una Regió del Coneixement, però no ho som prou no ho som del tot”, ha dit. Per aconseguir-ho, Poblet ha tornat a insistir en la necessitat d’aconseguir “tenir més competències pròpies en l’àmbit del coneixement i el desenvolupament”. Tal com ha explicat, “són el Parlamentat i el Govern que ens han de deixar fer-ho de més a prop”. En cas que així sigui, el president ha apuntat que el següent pas seria que es legisli en aquest àmbit.

Una Diputació “diferent”

D’altra banda, l’encara president també ha fet un balanç de la seva llarga trajectòria política –més de 30 anys– i, concretament, al capdavant de la Diputació durant 12 anys. “Crec que deixo una Diputació molt diferent de com era”, ha assegurat Poblet que també ha puntualitzat que “diferent no significa millor”. En aquest sentit, ha detallat que s’han assolit fites com la “transparència” i “l’excel·lència”. En el segon cas ho ha atribuït a tot l’equip de la Diputació i ha assegurat que ha estat fruit de “l’esforç d’unes persones per servir a unes altres”.

Pel que fa a l’economia, també ha recordat que s’ha rebaixat considerablement el deute de la institució, dels 120 milions d’euros de deute que va trobar quan va arribar a gairebé la liquidació total d’aquest, que es preveu que es faci efectiva durant el següent exercici. En aquesta línia, també ha destacat que la injecció municipal des de la Diputació s’ha incrementat fins als 80 milions d’euros , sent aquesta “la més alta que s’havia tingut mai”, i la inversió en carreteres que ha permès l’adequació de moltes d’aquestes a la demarcació.

Per últim, Poblet ha fet referència a l’àmbit de l’educació de la seva institució, que es materialitza en les Escoles d’Art i Disseny, els conservatoris i escoles de música, els centres d’educació especial i les iniciatives de l’àrea de cultura. Pel que fa a les Escoles d’Art i Disseny ha detallat que aquestes són puntuades amb un 7,87 pels seus usuaris, i en el cas dels conservatoris la xifra s’incrementa fins al 8’67. Una puntuació semblant atorguen els usuaris a les iniciatives que s’impulsen des de l’àrea de Cultura, amb un 8’79. Però, sense dubte, el que més sorprèn és el 9’31 amb què els pares dels nens amb necessitats especials puntuen als centres d’educació especial que depenen de la Diputació. En aquest sentit, Poblet ha afirmat que la Diputació haurà de continuar treballant per l’educació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: