Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou equip de govern a Tarragona aposta per redirigir l'acció de govern

Les primeres accions del nou govern seran la visita a les escoles de la ciutat i la creació dels Consells de Districtes

El nou equip de govern, encapçalat pel recentment nomenat alcalde de Tarragona, Pau Ricomà El nou equip de govern, encapçalat pel recentment nomenat alcalde de Tarragona, Pau Ricomà MAURI
Vida Municipal Alba Sancha
Dilluns, 17 Juny 2019 13:42

El nou equip de govern a l’Ajuntament de Tarragona, format per ERC i En Comú Podem (ECP), ja treballa en les seves responsabilitats al capdavant del govern municipal. Aquest dilluns 17 de juny, ha tingut lloc la primera reunió del recentment format equip de govern, durant la qual s’han tractat temes com l’organització de la logística i les àrees de responsabilitat del govern. En aquest sentit, el portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha explicat que la primera acció del nou alcalde, Pau Ricomà, serà la visita a les escoles de la ciutat, tot i que també es començarà a treballar des d’aquest moment en temes com la creació dels Consells de Districtes, la coordinació entre els diferents departaments, la visita als treballadors municipals, l’estat del patrimoni de la ciutat. Tot això, prioritzant el “diàleg” en tot moment per tal d’afavorir també que es pugui ampliar el seu govern per comptar amb més suport i facilitar la governabilitat.

El nou equip de govern al consistori tarragoní basarà la seva acció de govern en “redirigir”, més que no pas en “tombar” els projectes impulsats des de l’anterior govern. Així ho ha manifestat Puig en compareixença pública després que aquest dilluns, 17 de juny, el nou equip s’hagi reunit per primera vegada. En aquest sentit, el portaveu també ha destacat la importància d’organitzar tota la logística del govern i les seves àrees de responsabilitat perquè, segons ha manifestat, “els problemes de coordinació entre departaments” han estat una de les principals dificultats de l’anterior govern municipal. “No volem que ens passi a nosaltres”, ha dit Puig, que ha reconegut que el nou govern continua treballant per aconseguir “més suport” per tal d’”afavorir la governabilitat”. “No tenim pressa, però sí la necessitat de ser més forts”, ha dit, un fet que seria possible amb la incorporació de la CUP al govern, tal com ha reconegut. En la mateixa línia, però, també ha manifestat que, actualment, governar amb Junts per Tarragona “és una opció que no està sobre la taula”. D’altra banda, pel que fa al canvi de passar de l’oposició al govern, Puig ha assegurat que “la inexperiència que tenim al govern, la tenim com a equip”.

Les visites a les escoles, primera acció del nou govern municipal

Pel que fa a les primeres accions del govern, el nou portaveu ha explicat que la primera de totes serà la visita a les escoles. “El manteniment dels centres educatius és responsabilitat del consistori, per això volem conèixer les seves necessitats de primera mà”, ha manifestat. Tot i això, Puig també ha detallat que el nou equip de govern ja treballa per a la creació dels Consells de Districtes amb la voluntat de tenir “un Ajuntament obert a la ciutadania”, de manera que “la ciutadania tingui el protagonisme en la governança de la ciutat”. Respecte a altres àrees, com la d’urbanisme, ha apuntat que el més important són els objectius que es persegueixen i, en aquest cas, és “omplir de vida la ciutat”, a més de “preservar els espais verds” i “rehabilitar les zones més degradades”. Altres temes que s’han tractat en aquesta primera reunió són l’estat actual del patrimoni de la ciutat o bé les reunions amb els treballadors municipals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: