Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC i En Comú Podem segellen el pacte de govern a Tarragona

Les dues formacions acorden tretze punts programàtics que desenvoluparan durant el mandat

L'alcaldable d'ERC a Tarragona, Pau Ricomà; i de la candidata d'En Comú Podem, Carla Aguilar, donant-se la mà en la trobada per escenificar el pacte municipal a l'Antiga Audiència L'alcaldable d'ERC a Tarragona, Pau Ricomà; i de la candidata d'En Comú Podem, Carla Aguilar, donant-se la mà en la trobada per escenificar el pacte municipal a l'Antiga Audiència ELOI TOST / ACN
Vida Municipal ACN
Divendres, 14 Juny 2019 19:53

Pau Ricomà (ERC) i Carla Aguilar Cunill (En Comú Podem) han fet l’encaixada de mans que segella l’acord al quan han arribat les seves formacions per formar un pacte de govern a Tarragona que posarà fi a dotze anys de mandat del PSC. En una trobada a l’Antiga Audiència han exposat els tretze punts de l’acord programàtic que permetran que aquest dissabte Pau Ricomà esdevingui alcalde de la ciutat, també amb el suport en la investidura de Junts per Tarragona i la CUP, que per ara no entraran al govern. També han informat del nou cartipàs municipal, format per sis grans àrees: presidència, territori i sostenibilitat, serveis generals i govern obert, ciutadania, desenvolupament econòmic i educació.

Ricomà ha assenyalat que el primer que volen fer és “saber com està cada cosa” per tal “d’aturar una decadència urbana manifesta” de l’espai i equipaments públics. Ha parlat de cosir, rehabilitat i regenerar la ciutat. Fins i tot fent una auditoria de cada àmbit. Aguilar ha destacat que impulsaran “una política més honesta, més propera a la ciutadania i més enfocada a la política petita, la del dia a dia”.

El primer punt de l’acord programàtic és el “compromís en defensa de la convivència, la pluralitat democràtica, els valors republicans, les llibertats civils i democràtiques i la memòria històrica”. Seguidament es parla de l’organització de la ciutat en ‘consells de districte’, que han de ser “l’instrument formal i estable de participació ciutadana i de descentralització de la presa de decisions”. Aquesta tasca l’assumirà la republicana Paula Varas.

L’àrea de presidència la dirigirà Pau Ricomà, que assumirà també les conselleries de Cultura i Festes. Urbanisme serà per a un dels homes forts d’ERC, Xavier Puig, que coordinarà la macroàrea de Territori i Sostenibilitat. Pel què fa a equipaments, l’acord parla de recuperar el Banc d’Espanya per fer-hi un centre cívic, així com estudiar propostes de futur per al Fortí de la Reina, l’edifici municipal de la plaça Imperial Tàrraco, la Tabacalera o el preventori de la Savinosa. Un altre membre important dels republicans, Jordi Fortuny, assumirà la vessant econòmica de l’Ajuntament dirigint l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert.

Protagonisme per als comuns

Per als comuns queda la vessant més social. Carla Aguilar Cunill coordinarà l’àrea de ciutadania i assumirà la conselleria de Serveis Socials, però també les tasques vinculades amb el feminisme i LGTBIQ+, una qüestió que portaven al seu programa electoral. Es tracta d’una àrea que tindrà molt pes en el govern, segons han assegurat, i que preveu en l’acord programàtic “fer de la lluita contra qualsevol tipus de discriminació una prioritat de l’Ajuntament”. En l’àrea de ciutadania també s’hi inclou Habitatge, que assumirà l’altre regidor d’ECP, Herman Pinedo. Entre els aspectes a desenvolupar hi ha les mesures contra l’emergència habitacional, incrementar l’IBI dels pisos buits als grans tenidors o realitzar un cens de pisos buits. A més, el nou govern preveu destinar el 30% de pisos de nova obra a habitatge social i desenvolupar promocions públiques de lloguer i compra.

Una altra conselleria que en els darrers any ha agafat protagonisme a Tarragona és la de Turisme, que es quedarà la republicana Laura Castel, que coordinarà l’àrea de Desenvolupament Econòmic. Mary López l’acompanyarà a Comerç i Esports. Finalment, l’àrea d’Educació serà per a Manel Castaño, que dirigirà Seguretat Ciutadana i Protecció Civil.

Possible entrada de la CUP

Ricomà i Aguilar no han descartat que en el futur la CUP entri en el govern. “No tenim cap inconvenient en parlar-ho, tot el que es faci s’anirà decidint en conjunt”, ha exposat el futur alcalde. A més ha indicat que “el cartipàs sempre és provisional”, davant la possibilitat que es modifiqui properament. De fet, en l’acord programàtic d’ERC i ECP també hi ha els cinc punts que va exigir la CUP per votar la investidura de Ricomà. El republicà també ha agraït als militants cupaires i als de Junts per Tarragona el suport per facilitar el nou govern. Finalment Aguilar ha posat en valor que tenen “una nova forma de fer política” que consistirà en la transparència de les actuacions que desenvolupin.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: