Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC i ERC renoven el pacte de govern a la Selva del Camp

El pacte preveu el repartiment de l'alcaldia, dos anys per a Jordi Vinyals (ERC) i dos anys més per a Josep Masdeu (PSC), com va passar fa quatre anys

Jordi Vinyals (ERC), a l'esquerra de la imatge, i Josep Masdeu (PSC), a la dreta, tornaran a repartir-se l'alcaldia a l'Ajuntament de la Selva del Camp Jordi Vinyals (ERC), a l'esquerra de la imatge, i Josep Masdeu (PSC), a la dreta, tornaran a repartir-se l'alcaldia a l'Ajuntament de la Selva del Camp ARXIU / AJUNT. DE LA SELVA DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 14 Juny 2019 11:52

ERC-AM i el PSC-JpS-CP han decidit renovar el pacte de govern que tenien a l'Ajuntament de la Selva del Camp, des del 2015. Arran del 26-M, els republicans es plantejaven formar part d'una de les dues majories clares, una d'esquerres amb els socialistes i l'altra sobiranista amb Junts per La Selva i/o amb el suport de la CUP a la investidura. Finalment, Esquerra s'ha inclinat novament per l'acord "amb clau local" signat l'any 2015 entre ERC i el PSC perquè "s'ha acabat demostrant com la millor opció possible també per al proper mandat municipal que ara arrenca".

La lectura i la interpretació dels resultats obtinguts el 26 de maig per PSCi per ERC fan viable un acord de govern entre aquestes dues forces polítiques pels pròxims quatre anys, de manera que "l'acord permetrà fer també compatible i donar representativitat a les dues majories de votants del municipi", segons apunta ERC en un comunicat.

Amb el mateix objectiu que ja va perseguir el govern selvatà en l'últim mandat, l'acord entre ambdues forces "dona estabilitat i promou un nou impuls que permet avançar en benestar i qualitat de vida per a totes les veïnes i veïns del poble". Atesa aquesta convicció i prenent com a punt de partida els eixos bàsics del programa de cada formació, així com les propostes socials presentades per cada una, ERC-AM i PSC-JpS-CP "es comprometen a impulsar plegats i a sumar sinergies en benefici del poble de la Selva del Camp prioritzant polítiques d'esquerres i socials des de la llibertat i la identitat de cada formació política".

Els resultats del 26-M

En les eleccions municipals del 26 de maig, la llista de Junts per La Selva va ser la més votada, tot i que va perdre 2 dels 6 regidors que tenia. Tant Junts com el PSC van obtenir 4 regidors. ERC va repetir els tres escons del 2015. L'acord entre PSC i ERC permet mantenir la majoria absoluta de 7 regidors al consistori.

La principal novetat en aquestes eleccions ha estat la irrupció de la CUP, que ha entrat amb 2 regidors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: