Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Granados es presentarà en solitari a la investidura i començarà a governar en minoria a Salou

Tot i això, deixa la porta oberta a possibles pactes per crear un “govern ample” i reconeix la bona sintonia amb ERC / L’alcalde en funcions lamena l’actitud de David González (PSC) per intentar crear un govern alternatiu

Pere Granados, al centre, i la resta de candidats de Sumem per Salou Pere Granados, al centre, i la resta de candidats de Sumem per Salou ALBA SANCHA
Vida Municipal Alba Sancha
Dimecres, 12 Juny 2019 14:29

“L’alcalde de Salou serà Pere Granados”. Així de segur s’ha mostrat l’alcalde en funcions de la capital de la Costa Daurada, Pere Granados, tot i que també molest amb l’actitud del portaveu del PSC a Salou, David González, després que, tal com ha explicat Granados, hagi intentat formar un govern alternatiu “amb la resta de perdedors”. Tot apunta que Granados, que es presentarà en solitari a la investidura, començarà a governar en minoria, tot i que deixant la porta oberta a possibles pactes i acords, com podria passar amb ERC, formació amb la qual ha assegurat que hi ha bona sintonia i valora “positivament” les reunions mantingudes. Tot i això, encara no s’ha arribat a cap acord concret amb els republicans.

L’actual alcalde en funcions ha anunciat, aquest dimecres 12 de juny, en compareixença pública, que la seva formació, Sumem per Salou, es presentarà en solitari a la investidura, de la qual està segur que sortirà escollit com a alcalde. Davant l’intent del portaveu socialista David González per formar un “govern alternatiu” amb “la resta de perdedors”, Granados ha etzibat que aquesta actitud “va en contra de la voluntat dels ciutadans de Salou” perquè la formació més votada va ser la seva. En aquest sentit, el portaveu també ha recordat als socialistes que per poder crear un govern alternatiu, haurien de sumar 11 regidors, un intent que Granados ha titllat de “fracassat”, motiu pel qual, i “per llei”, haurà de governar la formació més votada, en aquest cas, Sumem per Salou amb ell mateix al capdavant com alcalde.

No hi haurà més converses amb David González (PSC), de moment

Durant la seva intervenció, Granados ha exposat cronològicament les reunions i converses mantingudes amb el PSC. L’alcalde en funcions ha explicat que, abans de les eleccions del 26 de maig, en cap moment s’havia parlat amb el PSC sobre reeditar l’actual govern que comparteixen. Després de les eleccions, però, se’ls va oferir aquesta possibilitat. Segons Granados, la seva voluntat era formar un “govern ample” i aquesta mateixa proposta també es va traslladar a ERC. En una reunió posterior amb els socialistes, el seu portaveu va reconèixer haver intentat arribar a un acord per formar un govern alternatiu i “es va aixecar de la taula”, tal com ha explicat l’alcalde en funcions. Granados s’ha mostrat molt decebut i molest amb aquesta actitud, que assegura que els ha portat a una situació de “manca de confiança” amb González, tenint en compte que el socialista ha intentat tirar endavant aquest acord quan encara governen junts. L’alcalde en funcions ha carregat directament contra González i no contra la formació perquè considera que és un tema “d’actitud”. Tot i això, Granados ha manifestat que no tanca la porta al PSC, però considera que, ara per ara, no és un bon moment per continuar mantenint converses amb David González.

Bona sintonia amb ERC

Pel que fa a les negociacions amb ERC, Granados ha deixat entreveure la bona sintonia amb la formació republicana “pel seu contingut municipalista i pel tarannà de les persones”. Segons ha explicat, ERC va celebrar una assemblea en la qual es va donar llum verda a l’inici de les converses amb Sumem per Salou, però encara no s’ha arribat a cap acord i no s’espera que passi abans de la sessió d’investidura, prevista per aquest dissabte 15 de juny.

Granados exclou als candidats de C’s per la seva “actitud destructiva”

D’aquesta manera, s’ha mostrat convençut de ser alcalde com a cap de la llista més votada, tot i que ha assegurat que la seva formació continuarà oberta per a mantenir converses i arribar a acords de govern que prioritzin el municipalisme i Salou. Fins i tot, Granados ha explicat que també s’ha reunit amb el regidor del PP, Mario García. Amb qui no es preveu que hi hagi cap mena d’acord és amb Ciutadans (C’s). L’alcalde en funcions ha manifestat que no s’exclou al propi partit, sinó a les persones que el formen perquè “la seva actitud ha estat totalment destructiva”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: