Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou tripartit d'Altafulla es compromet a fer "un govern republicà i de canvi"

L'Esquerra Independenstista d'Altafulla (EINA), PSC i ARA signen un acord de govern "realista, responsable i progressista" / Lluny de debats nacionals, fixen el seu full de ruta en un Pla d'Acció Municipal (PAM)

Els coalcaldables de l'EINA, Alba Muntadas i Jordi Molinera, i les caps de llista del PSC, Inma Morales, i d'ARA, Natàlia Sanz, aquesta tarda, a la plaça del Pou Els coalcaldables de l'EINA, Alba Muntadas i Jordi Molinera, i les caps de llista del PSC, Inma Morales, i d'ARA, Natàlia Sanz, aquesta tarda, a la plaça del Pou CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimarts, 11 Juny 2019 19:07

Els coalcaldables de l'Esquerra Independentisa d'Altafulla (EINA), Jordi Molinera i Alba Muntadas, i les caps de llista del PSC, Inma Morales, i d'ARA, Natàlia Sanz, han comparegut aquesta tarda a la plaça del Pou, davant de l'Ajuntament d'Altafulla, per signar l'acord de govern per als proper quatre anys i per presentar el cartipàs del nou govern municipal. El coalcadable de l'EINA, Jordi Molinera, ha destacat que el compromís de les tres forces és "fer un govern republicà i de canvi" i portar a terme una acció de govern "realista, responsable i progressista" centrada en Altafulla i lluny dels debats de política nacional. 

L'altra coalcadable de l'EINA, Alba Muntadas, ha explicat que aquest acord de govern es basa en tres principis bàsics: Un Pla d'Acció Municipal (PAM) conjunt, que tingui com a principals eixos les polítiques socials, la participació ciutadana i donar més vida al poble; la confiança entre els socis de govern i la implicació i treball dels seus membres en les seves respectives regidories. Jordi Molinera també ha destacat que la coalaldia "visualitzarà el treball en equiop, un lideratge compartit i la perspectiva de gènere", alhora que ha recordat que "per primera vegada a la història d'Altafulla hi ha un govern amb major presència de regidores que regidors (4 sobre 3".

L'acord de govern també eines de control, seguiment, transparència i bona governança en forma d'una Comissio de 3 membres, que esdevindrà l'espai de debat "sobre què funciona correctament i què requerei de millorar entre els socis". Molinera també ha dit que es garantirà la participació de les formacions polítiques a l'oposició en els diversos Consells Sectorials, Comissions i Juntes i ha proposat incorporar el portaveu d'Alternativa Altafulla -com a segona força del municipi- com a membre de ple dret a la Junta de Govern, un oferiment que AA va rebutjar.

La candidata d'ARA Altafulla, Natàlia Sanz, ha destacat el caràcter "municipalista" del pacte de govern, mentre que la candidata del PSC, Inma Morales, ha agraït poder formar part de l'equip de govern i ha remarcat el "compromís plural per Altafulla", de les tres forces.

Signatura de l'acord de govern entre l'EINA, el PSC i Ara Altafulla (J.C.): 

signatura pacte Altafulla

Finalment, Jordi Molinera també s'ha referit a les negociacions per formar govern. Molinera ha assegurat que els republicans van conversar amb totes les forces i que, tant el PSC i com ARA, "van mostrar-nos plena confiança". A banda de la decisió del fins ara alcalde Fèlix Alonso, d'Alternativa Altafulla, de no recollir la seva acta de regidor -que Molinera respecta-, el coalcaldable de l'EINA ha lamentat "la manera de negociar amb amenaces de Junts per Altafulla". Segons ell, dimecres passat a les 11:05h, "un cop vam fer públic el comunicat del primer acord amb ARA, Junts ens va amenaçar de donar l'alcaldia a Alternativa", un fet que va ser determinant perquè els republicans es decantessin pels socialistes a l'hora "d'assegurar un govern de canvi".

El cartipàs municipal

Coalcaldia: Serveis Municipals, Civisme i Seguretat.

Jordi Molinera i Poblet: Acció Social, Treball, Joventut i Participació Ciutadana.

Alba Muntadas i Olivé: Urbanisme i Obres Públiques, Medi Ambient i Polítiques de Gènere.

Dani Franquès i Marsal: Hisenda i Transparència, Comunicació, Administració electrònica i general.

Inma Morales i Navarro: Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal.

Gemma Maymó i Masip: Cultura, Educació i Salut.

Àlex Cañas i Torres: Habitatge, Esports i Festes.

Natàlia Sanz i Pijuan: Comerç, Turisme i Emprenedoria.

D’altra banda, la Junta de Govern Local estarà formada per:

Alcalde: Jordi Molinera i Poblet (L’EINA) 1a Tinent: Alba Muntadas i Olivé (L’EINA); 2n Tinent: Dani Franquès i Marsal (L’EINA); 3a Tinent: Inma Morales i Navarro (PSC)

A partir del proper dissabte 15 de juny, coincidint amb la investidura de l'alcalde d'Altafulla, Al balcó de l'Ajuntament onejaran les dues banderes que els i les altafullenques se senten més com a pròpies: la senyera catalana quadribarrada i la bandera d'Altafulla. A la façana de la Casa Consistorial també hi haurà, tal com va aprovar el Ple de l'Ajuntament al darrer mandat, una pancarta amb el lema "Llibertat Presos Polítics" i el llaç groc.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: