Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junts per Valls, entre revalidar el pacte amb ERC o intentar-ho amb la CUP

Dolors Farré: “Hem de parlar amb tothom, tots els escenaris estan oberts”

Dolors Farré, candidata de Junts per Valls i futura alcaldessa de la ciutat, en una plaça amb el campanar de Sant Joan al fons Dolors Farré, candidata de Junts per Valls i futura alcaldessa de la ciutat, en una plaça amb el campanar de Sant Joan al fons NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal ACN
Dimecres, 29 Mai 2019 13:04

Junts per Valls, la força més votada a la capital de l’Alt Camp amb més d'un 30% dels vots, està pràcticament obligada a pactar per governar. La cap de llista Dolors Farré, i futura alcaldessa de la ciutat, reconeix que la decisió es troba entre revalidar el pacte amb ERC, l’opció a priori més lògica i factible, o formar-ne un de nou amb la CUP, que sempre ha estat a l’oposició. Junts per Valls, amb 8 regidors, vol un govern “estable”, per la qual cosa estar en minoria no seria l’ideal per al partit. “Hem de parlar amb tothom, tots els escenaris estan oberts”, ha assegurat Farré, en una entrevista a l’ACN. La formació vol mantenir trobades a partir d’aquesta setmana tant amb ERC com la CUP, com a possibles socis de govern amb qui pot sumar la majoria absoluta en un consistori amb 21 escons en joc -els republicans han tret 5 regidors i els cupaires, 3. Farré descarta negociar amb els partits del 155 -en referència al PSC i Cs a Valls.

Un total de 3.581 vallencs van votar el partit de Dolors Farré, que es mostra més que satisfeta pel resultats d’unes eleccions que, en la seva opinió, “no eren fàcils”. Farré relleva el fins ara alcalde Albert Batet (PDeCAT) i ho fa amb un equip renovat. La formació, que presumeix d’una “bona” i “respectuosa” campanya, ha resistit, front els pronòstics que vaticinaven una baixada. Només perd un regidor respecte els anteriors comicis. Ara toca negociar amb les altres formacions polítiques. “Volem parlar amb tothom, del projecte de ciutat, del programa, i decidirem”, afirma. Farré valora positivament el pacte amb ERC en l’anterior mandat. Revalidar-lo és la principal, però no l'única, opció que hi ha sobre la taula.

“Tenim un nou escenari i estem oberts a parlar amb tothom”, ha insistit Farré, que l’únic requisit que imposa al nou soci és conservar la regidoria de Via Pública i Barris. Els resultats de les principals forces a les eleccions no difereix massa de la composició actual al consistori vallenc -més enllà de la irrupció de Cs amb un regidor, en detriment de la desaparició del PP. Els republicans, que amb coalició amb Compromís per Valls, han aconseguit esgarrapar un cinquè regidor, voldran fer valer que hagin escurçat distàncies amb la primera força. La CUP, vist el resultat del 26-M, entén que els vallencs han avalat el pacte anterior, però no descarten entrar en el diàleg i comprovar fins a quin punt podria haver-hi entesa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: