Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC es converteix en la primera força al Consell Comarcal del Baix Penedès

Els socialistes treuen 12 consellers, Junts per Catalunya perd pes i obté 8 representants, mentre ERC arriba als 7 membres i Cs n’aconsegueix 6

Seu del Consell Comarcal del Baix Penedès Seu del Consell Comarcal del Baix Penedès ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Dimecres, 29 Mai 2019 09:33

El PSC ha tancat les eleccions municipals com a primera força al conjunt del Baix Penedès, fet que el situa com a partit predominant a la institució comarcal: ha obtingut 12 representants dels 33 que té el plenari. Desbanca així l’antiga CiU, reconvertida en Junts per Catalunya, que ha sumat 8 consellers -2 menys que fa quatre anys-. En canvi, ERC i Ciutadans han millorat els resultats del 2015. Per una banda, els republicans han obtingut un total de 7 consellers comarcals, mentre que la formació taronja ha disparat la seva representació, passant dels 2 membres del mandat anterior fins aconseguir-ne 6. La resta del plenari el completen el PP (1) i les formacions adscrites a En Comú Podem (1).

Després de molts anys, PxC no s’ha presentat aquesta vegada als comicis municipals i tampoc han obtingut representació a cap Ajuntament la seva formació hereva, Som Identitaris. Els partits xenòfobs, per tant, han desaparegut del Consell Comarcal.

Pel que fa a la formació de govern, ara fa quatre anys CiU va arribar a una macro entesa amb el PSC, ERC i ICV, fet que va garantir una majoria àmplia del plenari. Els republicans, però, van abandonar l’acord a mig mandat. Caldrà veure si aquesta vegada socialistes i post convergents aposten per reeditar l’acord amb els comuns, el qual els permetria governar amb comoditat, i quin posicionament adopten els republicans, que no tenen marge per liderar les negociacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: