Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

PSC i ERC pugnen per liderar la continuïtat o el canvi a Tarragona

Ballesteros (PSC) guanya les eleccions però empatant a 7 regidors amb Ricomà (ERC) / L'alcalde intentarà formar un govern "que posi Tarragona per davant" i el republicà vol liderar una majoria "pel canvi"

Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Mai 2019 21:08

El candidat del PSC i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha repetit victòria en vots en les eleccions d'aquest diumenge però empatant a 7 regidors amb ERC-MES, que s'ha quedat a uns 500 vots de convertir-se en la força més votada.Tarragona enceta ara el mandat instal·lada en la incertesa, a l'espera que les negociacions postelectorals i els possibles pactes puguin dibuixar un escenari de govern municipal estable. Per darrere dels dos partits més votats, Cs reté la tercera posició amb els 4 escons dels quals ja disposava. També Junts per Tarragona, de Dídac Nadal, reté els 3 regidors de CiU. La CUP seguirà amb 2 regidors i Tarragona En Comú Podem obté 2 representants –ICV n'havia obtingut un fa quatre anys-. Un dels resultats que pot alterar l'escenari de pactes és la caiguda del PP, que perd la meitat dels 4 regidors que tenia i es queda amb 2.

Ballesteros ha perdut més de mil vots i comptarà amb dos regidors menys per intentar mantenir una majoria de govern que, a priori, pot resultar complexa, atès el reequilibri de forces i la fragmentació del vot. Els republicans encapçalats per Pau Ricomà han aconseguit un resultat històric a la ciutat, guanyant tres regidors respecte el passat 2015. La formació podria intentar formar un govern alternatiu "pel canvi" amb altres forces.

Ballesteros i es Ricomà es consideren legitimats per governar

L'actual alcalde Josep Fèlix Ballesteros dialogarà amb tothom per intentar formar una majoria de govern "amb la condició que els partits posin els interessos de Tarragona per davant de banderes i altres coses", tot i que no descarta governar en solitari.

Per la seva banda, Pau Ricomà insisteix en destacar que les eleccions locals a Tarragona anaven de "continuïtat o canvi" i, en aquest sentit, se sent legitimat per liderar un acord amb la resta de formacions que demanen un canvi (Junts per Tarragona, Tarragona En Comú Podem i la CUP), i que sumarien una majoria de 14 regidors. 

 

 
 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: