Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dolors Farré s'estrena amb una còmoda victòria a Valls

La successora d'Albert Batet i candidata de Junts per Valls compleix amb el repte de conservar una majoria prou àmplia per tornar a liderar un govern amb Esquerra

Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Mai 2019 19:49

Junts per Valls han guanyat les primeres eleccions municipals a la capital de l'Alt Camp després de l'anunci d'Albert Batet, que va ocupar l'alcaldia durant setze anys, que no tornava a presentar-se. La candidatura encapçalada la seva successora Dolors Farré ha perdut un regidor i es queda amb 8, a tres de la majoria absoluta. Els exconvergents podrien tornar a pactar amb ERC, que ha guanyat un regidor i es consolida com a segona força amb 5. El PSC de Rosa Maria Ibarra també puja i se situa amb quatre edils com a tercer grup. La CUP, per la seva banda, aconsegueix mantenir els tres representants de 2015. Per primera vegada, a més, Cs tindrà representació al consistori en detriment del PP, que es queda fora. Podem tampoc ha aconseguit la força necessària per entrar.

Farré podrà ser investida alcaldessa si reedita el pacte amb l'ERC-Compromís x Valls de Jordi Cartanyà, que surt reforçada amb un regidor més gràcies a la coalició. Des d'Esquerra, la sensació és agredolça ja que la suma de les dues forces no els ha portat més regidors i, per altra banda, van estar "a tocar" del sisè regidor.

Ibarra, que ha aconseguit guanyar 500 vots i un regidor més per als socialistes, podria acabar liderant l'oposició.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: