Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pep Nolla guanya als Pallaresos i desplaça el PSC a la segona posició

El candidat de Junts per Catalunya-Els Pallaresos obté 4 regidors i pot ser alcalde si revalida el pacte amb Independents dels Pallaresos i ERC

Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Mai 2019 13:11

El cap de llista de Junts per Catalunya-Els Pallaresos, l'alcalde Pep Nolla, ha guanyat les eleccions municipals, amb 4 regidors, un més que en els comicis del 2015. Junts han desbancat el PSC com a primera força política del municipi, ja que només han obtingut 2 regidors, els mateixos que Independents dels Pallaresos (IP), que es confirma com una força emergent.

Ciutadans irromp per primera vegada al consistori amb 2 regidors, mentre que ERC perd un dels dos escons que tenia. Els qui perden el regidor que tenien són ICV/ECP i el PP, que es queden fora.

Pep Nolla ho tindrà més fàcil per poder formar un govern de majoria. D'entrada, si revalida el pacte amb Independents dels Pallaresos (2) i amb ERC (1), obtindrà una majoria de 7 sobre 11 regidors. Fins i tot, podria arribar a prescindir dels republicans i formar govern amb els independents. 

Pel que fa a altres alternatives de govern, es fa difícil contemplar un intent de Cs i PSC de fer un govern alternatiu, ja que numèricament només seria factible si comptessin amb el suport d'IP, que encapçala Xavier Marcos.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: