Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ballesteros (PSC): "L’intercanviador de Battestini serà la peça clau del projecte de l’autobús gratuït"

El cap de llista socialista explica que la mobilitat sostenible passa per una reorganització de les línies de la ciutat i la renovació de la flota d’autobusos

Josep Fèlix Ballesteros, en primer terme, a l'aparcament Battestini Josep Fèlix Ballesteros, en primer terme, a l'aparcament Battestini PSC TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 23 Mai 2019 17:35

L’alcaldable per Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat per diversos membres de la candidatura socialista, ha explicat el projecte de l’autobús gratuït des del pàrquing Battestini, espai que es transformarà en un "intercanviador de línies que permetrà guanyar freqüència i millorar el servei". El candidat socialista ha indicat que des d’aquest espai "qualsevol ciutadà podrà arribar des de qualsevol punt de la ciutat i des d’aquí podrà anar a qualsevol lloc". A més, ha comentat que això permetrà reduir el nombre de viatges dels autobusos, benzina i la comoditat de no fer intercanvis de parades.

Battestini, un intercanviador de línies

La creació de l’intercanviador de Battestini suposarà un estalvi d’1 milió d’euros i permetrà reduir la mobilitat privada de la ciutat, les emissions de CO2 i relligar la ciutat. "Alguns no es miren els documents, i ho dic per ERC, això no serà una estació d’autobusos, ni un taller, ni un espai per omplir el dipòsit. Aquest espai serà un intercanviador de línies", ha recordat Ballesteros. L’alcaldable socialista ha manifestat que l’intercanviador serà "una peça clau perquè el projecte de l’autobús gratuït mantingui un dèficit raonable i no tingui un sobrecost".

Per una altra banda, l’intercanviador anirà acompanyat de la renovació de la flota d’autobusos, procés que actualment ja està en marxa amb l’estrena de tres nous vehicles i que suposarà una inversió total en els propers 4 anys de 6,5 milions d’euros. Precisament, aquest dimarts s’ha aprovat la taula de contractació de la propera adjudicació de busos amb una rebaixa de 339.800 euros sobre el preu de licitació.

Cap a l'autobús gratuït

Josep Fèlix Ballesteros ha tornat a demanar a la resta de partits polítics que es pronunciïn si demanaran treure el descompte del 25% de l’autobús gratuït. El cap de llista socialista ha indicat que actualment 6.000 persones fan servir aquest descompte i que l’any 2018 es va assolir un rècord històric de passatgers a l’EMT amb 10 milions de persones. De tots aquests, un 34% són gent gran i gent jove, usuaris que tenen gratuïtat total del servei.

La mobilitat sostenible també passa per una millora de les carreteres i de l’espai públic. Per aquest motiu, es crearan carrils exclusius de transport públic a l’Avinguda roma exclusius per transport públic i es farà una aposta clara per la peatonalització urbana. Finalment, el projecte del PSC aposta per continuar impulsant pàrquings dissuasius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: