Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP es compromet a eliminar el franquisme a Valls aquest mandat

La formació acusa l’equip de govern d'incomplir els acords de la moció aprovada per la recuperació de la memòria històrica

Roda de premsa de la CUP de Valls sobre propostes relatives a la memòria històrica Roda de premsa de la CUP de Valls sobre propostes relatives a la memòria històrica CUP VALLS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 23 Mai 2019 08:21

La CUP de Valls es compromet a eliminar el franquisme a Valls aquest mandat: "eliminarem totes les referències franquistes que encara queden a la ciutat", han afirmat. Així, des de la formació es comprometen a eliminar els noms dels personatges franquistes del nomenclàtor viari, a revisar els vallencs il·lustres i a revisar altres elements amb reminiscències franquistes, com per exemple els monòlits de les entrades de la ciutat o el monument als caiguts de la plaça del Quarter.

Per altra banda, des de la CUP defensen que "és necessari adoptar mesures per a la recerca, el reconeixement i la difusió de tots aquells vallencs i vallenques que han lluitat per la defensa de les llibertats democràtiques i nacionals, així com dels escenaris, fets i esdeveniments històrics lligats a la lluita per la democràcia i els valors de justícia, igualtat i alliberament nacional i de gènere". En aquesta línia, des de la candidatura aposten per deixar constància dels elements, iniciatives i obres fetes pel republicanisme local, posar en valor i deixar constància permanent de les persones destacades de la ciutat i promoure la recuperació, recerca i divulgació de la memòria industrial i obrera vallenca i del seu patrimoni.

La moció per la recuperació de la memòria històrica en clau vallenca, "una oportunitat perduda"

La formació anticapitalista ha lamentat que l’equip de govern "no hagi complert els acords de la moció per la recuperació de la memòria històrica en clau vallenca", aprovada el març del 2016. "Tenim la sensació que hem perdut una oportunitat, que l’equip de govern no ha volgut afrontar aquest tema amb la valentia que requereix", han afirmat.

"La moció era molt clara i, en el quart acord, demanava eliminar totes les referències d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura, inclosos els noms dels carrers i els vallencs il·lustres", han afegit. "Tot i el vot a favor dels dos partits que han governat Valls durant els darrers quatre anys, aquest acord no s’ha desenvolupat: encara avui tenim monolits franquistes a la ciutat, carrers amb noms d’alcaldes franquistes o monuments que fan referència a la dictadura".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: