Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junts per Valls destaca la capacitat del polígon per atraure més empreses

Dolors Farré posa en valor la implantació de Fluvitex, Griffith Foods, Prat International Brand, la seu central del negoci on-line d’Ikea, Frigicoll i ara Gazeley com a prova "del bon moment del polígon industrial"

L'alcaldable de Junts per Valls, Dolors Farré, amb el director de l'Incasòl, Albert Civit, -a la dreta- i el president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, davant de Frigicoll L'alcaldable de Junts per Valls, Dolors Farré, amb el director de l'Incasòl, Albert Civit, -a la dreta- i el president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, davant de Frigicoll JUNTS PER VALLS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Mai 2019 16:15

La cap de llista de Junts per Valls, Dolors Farré, i el director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) de la Generalitat, Albert Civit, van presentar dijos passat els projectes de suport a l’empresa, emprenedoria i autònoms. Ho van fer al mateix polígon industrial, davant les noves instal·lacions que l’empresa Frigicoll està acabant de construir al sector de Palau de Reig, acompanyats per Joan Carles Solé, president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupació des de l’any 2011. Precisament, Farré ha volgut destacar el paper de Solé i de Vallsgenera per les polítiques impulsades en els últims anys de suport a la formació laboral i ocupacional, la reducció de l’atur (amb un 37% de reducció des de 2013), el suport al teixit econòmic i noves inversions i empresarials que han permès la creació de nous llocs de treball.

Un polígon industrial en creixement

En aquest sentit, Farré ha destacat el paper de Vallsgenera i també de l’Incasòl en l’atracció de noves empreses a Valls. Per la cap de llista, la implantació de Fluvitex, Griffith Foods, Prat International Brands, la recent decisió d’Ikea de situar el seu negoci on-line a Valls i la nova planta de Frigicoll "són excel·lents notícies ja que han suposat la creació de 600 llocs de treball en poc més de 5 anys". Una llista de noves empreses que es veurà incrementada amb la inversió industrial d’uns 12 milions d’euros de la promotora internacional Gazeley Company en la construcció d’una nau també al sector de Palau de Reig que podria donar feina a 100 persones. Per Farré, aquestes inversions "són la prova del bon moment del polígon industrial i de com Valls i l’Alt Camp són motor econòmic del sud de Catalunya".

Per la cap de llista però cal continuar potenciant i millorant el polígon industrial de Valls. En aquest sentit, ha destacat la importància d’actuacions executades directament per l’Ajuntament en mateniment, així com l’asfaltatge de dues artèries principals com són els carrers Artesans i Licoristes. Cada any, l’Ajuntament efectua 50 obres de manteniment d’acord amb les prioritats que s’estableixen amb l’Associació d’Empresaris del Polígon, un punt que Farré considera que cal incrementar per mantenir en bon estat la zona industrial de Valls. Així, la cap de llista destaca com a molt positiu que l’Ajuntament hagi encarrilat l’execució per fases del projecte de modernització de l’enllumenat amb tecnologia Led a tot el polígon i assenyala que cal dur a terme noves inversions, entre elles la millora de la mobilitat i els accessos.

Precisament, Farré i Civit han destacat que la Generalitat iniciarà en breu la licitació per a la construcció de la rotonda d’accés al sector nord del polígon i l’ampliació dels carrils laterals de la carretera C-37, facilitant l’accés a tot l’àmbit de Palau de Reig on en els últims anys s’han implantat noves empreses. A més, també es contempla un accés a la zona sud, en concret l’enllaç del carrer Fusters amb sortida directa a la variant de la carretera N-240.

Pla de Dinamització Empresarial

Els projectes en matèria d’Empresa de Junts per Valls preveuen continuar posicionant Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp en el que ja hi participen els 12 municipis industrials de la comarca i que ha de continuar creixent amb la implicació de noves institucions, agents econòmics i empreses per consolidar el paper de Valls com una de les àrees industrials principals de Catalunya, amb sectors punters com l’automoció, alimentació, logística, sector paperer i construcció. A la vegada, s’assenyala la necessitat d’incrementar el sòl industrial del polígon, d’acord amb el que preveu el POUM aprovat recentment, per facilitar també la implantació de noves empreses.

A més, es proposa l’elaboració d’un Pla de Dinamització Empresarial destinat a donar suport al teixit productiu, amb assessorament tècnic i formació per crear un pol tecnològic i posicionar Valls com a futura Smart City i com a destinació idònia per a les empreses amb producte d’alt valor afegit. També s’ha inclòs potenciar el viver d’empreses i espais de coworking per ampliar el suport a l’arrencada de noves empreses i emprenedors autònoms.

El suport a l’empresa que planteja Junts per Valls inclou també com a prioritat consolidar els serveis de prospecció del mercat de Vallsgenera, amb contacte directe amb les indústries per analitzar i preveure necessitats i projectes de futur. Entre d’altres aspectes, Junts per Valls destaca que caldrà implantar una formació estable pròpia i adequada a les necessitats del mercat laboral perquè els treballadors rebin suport formatiu en el seu entorn més proper.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: