Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona En Comú Podem vol convertir els centres cívics en els motors de la cultura a la ciutat

També aposten per la promoció dels artistes locals

L'acte central de campanya de Tarragona En Comú Podem serà al centre cívic de Torreforta L'acte central de campanya de Tarragona En Comú Podem serà al centre cívic de Torreforta CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Mai 2019 11:01

Tarragona En Comú Podem vol posar en valor el paper que els centres cívics poden tenir en la vida de la ciutat. Aquest dimecres, 15 de maig, a les 19 h, la formació realitza l’acte central de la campanya al centre cívic de Torreforta, un acte que aprofitaran per reivindicar la conversió dels centres cívics dels barris de la ciutat en els motors de la cultura. Des de la formació defensen la cultura “com una eina de creixement personal i de desenvolupament comunitari”, motiu pel qual consideren que “una ciutat viva necessita integrar la cultura en la vida quotidiana de la seva ciutadania”. En aquest sentit, el programa d’En Comú Podem fa propostes per impulsar el desenvolupament dels artistes locals i per portar la cultura a tots els barris, carrers i places de la ciutat.

La principal proposta és transformar els centres cívics en centres cívico-culturals, de manera que aquests equipaments siguin un motor de la vida social i cultural dels barris, que tinguin una programació estable d’espectacles de petit format que donin una alternativa cultural a grans i petits. Així mateix, la formació vol millorar les seves dotacions d’equipaments i personal per a obrir més hores i també els caps de setmana.

A més dels centres cívics-culturals existents, també aposten pel desenvolupament de nous espais, per exemple als barris marítims i a Llevant, convertir el Banc d’Espanya en un gran centre cultural de la ciutat i fer un nou conveni amb la Cooperativa Obrera per tal de desenvolupar una programació formativa i cultural per part de l’Ajuntament en aquest espai ja existent.

Tarragona En Comú assegura que promouran que els artistes, les companyies i les entitats culturals i festives del territori puguin programar activats en les festes dels barris i en els carrers i places. “El carrer ha de ser un espai per a la cultura i la vida comunitària no només per Santa Tecla”, defensen. En aquest sentit, la formació assegura que elaboraran un programa d’activitats al carrer que de forma descentralitzada en totes les zones de la ciutat, pugui oferir espectacles, preferentment per part d’artistes locals, i revitalitzar la vida i el comerç. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: