Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP Tarragona vol garantir una ciutat sense agressions masclistes i LGBTIfòbiques

Dins el programa, la formació anticapitalista inclou una desena de propostes en aquest àmbit de manera transversal

Els cupaires aposten pels drets LGBTI de cara a les eleccions municipals del 26-M Els cupaires aposten pels drets LGBTI de cara a les eleccions municipals del 26-M CUP TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Mai 2019 10:26

La CUP de Tarragona aposta per impulsar polítiques que vagin encaminades a eradicar les violències masclistes i LGBTIfòbiques, des del nou Ajuntament que es constituïrà després de les eleccions del 26 de maig. En aquest sentit, el programa polític de la formació anticapitalista inclou tot tipus de propostes que, a més, són presents de manera transversal en els diferents àmbits. La CUP entén el feminisme com "una lluita i una pràctica per la llibertat, la igualtat, la justícia i la no discriminació de les dones; com una lluita per fer front a unes estructures socials, culturals, polítiques i econòmiques: el patriarcat i el capitalisme, que possibiliten l’exclusió i l’explotació de les dones, estimulen desigualtats i ubiquen a les dones en una posició subordinada".

En aquest sentit, la CUP vol treballar per "uns municipis feministes que posin al centre del funcionament social les condicions materials que possibilitin una vida digna per a les classes populars i per a les dones en particular". És per aquest motiu que aborden "d'una manera integral" les violències patriarcals i masclistes per tal d'eradicar-les. Alhora, la CUP també pretén lluitar per "garantir la llibertat sexual de totes les persones” i “combatre qualsevol forma de LGTBI-fòbia o d’exclusió de les persones LGTBI de les diverses instàncies socials, educatives, laborals, culturals, polítiques i econòmiques".

Una desena de propostes

Dins el programa, es poden destacar una desena de propostes en aquest sentit. Els cupaires aposten per “organitzar permanentment tallers d’autodefensa i de formació sexual a tots els centres cívics de la ciutat”, així com “crear protocols de prevenció d’agressions masclistes i LGTBI-fòbiques per les festes majors” i “incidir des de l’IMET en el Consell escolar perquè tots els centres educatius incorporin de manera continuada des de l’etapa infantil tallers d’educació sexual que no se centrin només en la reproducció i la por i que incorporin recursos pedagògics específics sobre diversitat sexual i de gènere”.

Així mateix, la formació anticapitalista assegura la implementació de “plans urbanístics amb perspectiva de gènere per garantir la igualtat i la seguretat així com habilitar els espais urbans i arquitectònics considerats punts foscos” i “canviar els noms dels carrers amb nomenclatura eclesiàstica per noms que visibilitzin el paper i la memòria de les dones”. Igualment, des de la CUP també defensen una regulació de “la publicitat i la propaganda a Tarragona: tolerància zero amb la publicitat masclista, racista, LGTBI-fòbica o xenòfoba”, com també “facilitar l’articulació d’un teixit associatiu i popular feminista per generar l’apoderament de les dones, per exemple treballant conjuntament de manera transversal en totes les àrees amb les associacions i col·lectius feministes de Tarragona”.

Per últim, els cupaires també volen “municipalitzar els serveis relacionats amb les tasques reproductives i de cures com el Servei d’Ajuda a Domicili o la neteja dels edificis i equipaments públics per garantir tant unes condicions laborals dignes com la qualitat de servei”, “dur a terme campanyes de sensibilització a favor de la corresponsabilització i el repartiment de les feines reproductives i de cures a les llars” i “valorar la tasca a favor de la igualtat de gènere a l'hora d'atorgar subvencions municipals”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: