Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Valls inicia la campanya electoral reivindicant-se com l’alternativa de govern

La candidatura denuncia que el model de ciutat de CiU s’ha esgotat

Intervenció de la cap de llista de la CUP de Valls, Ester Huguet, en l'acte celebrat dissabte a la plaça dels Alls Intervenció de la cap de llista de la CUP de Valls, Ester Huguet, en l'acte celebrat dissabte a la plaça dels Alls CUP de VALLS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Mai 2019 11:07

La CUP de Valls ha obert la campanya electoral amb un acte celebrat aquest dissabte a la Plaça dels Alls, on s’ha reivindicat com l’alternativa de govern. "Estem preparades per canviar la pel·lícula, per capgirar la dinàmica de 16 anys de govern de CiU apuntalats pel PSC i per ERC", han afirmat. Ester Huguet, candidata a l’alcaldia de la CUP, s’ha mostrat convençuda del projecte polític de la seva formació, "un projecte que s’ha anat ampliant any rere any, amb unes bases sòlides i un gran equip humà". La candidata també ha afirmat que "el vot a la CUP és l’únic que garanteix un canvi a Valls, que assegura que no tornaran a governar els mateixos de sempre i seguiran aplicant les polítiques que ens han portat a la situació actual".

"Apostem per posar les persones al centre de l’acció política", han reivindicat des de la CUP. Així, des de la formació independentista prioritzen matèries com l’habitatge, "un dels grans problemes de Valls que només millorarà amb un augment de la inversió i una aposta clara per l’habitatge social"; la dinamització comunitària i la intervenció social, especialment al Barri Antic, "un barri oblidat per tots els governs municipals que ha de tornar a bategar" i la municipalització de les llars d’infants i els serveis que acaben contracte aquesta legislatura.

Balanç del mandat 

La CUP també ha aprofitat l’acte per fer valoració del mandat 2015-2019, "una legislatura en què no ha passat res", han lamentat. "És una llàstima que la presència d’ERC a l’equip de govern no s’hagi reflectit en cap canvi significatiu", ha afirmat el regidor. "Els grans temes de ciutat que s’haurien d’haver resolt durant aquesta legislatura o no s’han resolt o s’han resolt tard, amb presses i per interès electoralista". Així, la CUP lamenta que l’Ajuntament de Valls no hagi obert el debat que va prometre sobre el PIUS, que hagi entomat el debat sobre el Barri Antic al final de la legislatura, "amb presses i després de la pressió dels veïns i les veïnes" o que no hagi afrontat "de forma directa i potent els problemes socials de Valls".

Consideren el model de ciutat "esgotat"

Per últim, des de la formació anticapitalista han afirmat que "el model de ciutat de CiU està esgotat". "No ens podem permetre 4 anys més d’un model que s’ha mostrat fracassat, incapaç de fer front a les necessitats de les vallenques i els vallencs", han afegit. Des de la formació també han afirmat que CiU ha viscut un procés de falsa regeneració. "Podem veure cares noves a la llista, i fins i tot han adoptat nous discursos, però la candidatura segueix representant el model i els interessos de sempre". Sobre aquest procés de regeneració, la CUP afirma que governarà amb memòria. "Sembla que cap dels dos partits que ha governat Valls durant els darrers 4 anys es responsabilitzi de la seva tasca de govern: aquests dies es repeteixen propostes que ja s’haurien d’haver tirat endavant aquesta legislatura, sembla que vivim el dia de la marmota", han conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: