Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Valls treu pit del seu compliment de l'acord de govern

Esquerra ha fet balanç dels seus quatre anys a l'equip de govern havent complert amb el 95% dels projectes propis i completant el 59% dels projectes de ciutat compartits amb CiU

D'esquerra a dreta, el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà, la regidora Núria Gavarró, i els regidors Òscar Peris i Francesc Anguela D'esquerra a dreta, el primer tinent d'alcalde, Jordi Cartanyà, la regidora Núria Gavarró, i els regidors Òscar Peris i Francesc Anguela JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimarts, 09 abril 2019 17:40

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls ha fet balanç, avui, de l’acord programàtic de govern per a la ciutat que es va signar amb CiU, el 17 de juny del 2015, i que va permetre els republicans implementar les mesures i propostes del seu programa electoral, i alhora començar a introduir noves maneres de fer en la política municipal des de les sis regidories que gestionen els quatre regidors del grup municipal, edificant un Ajuntament amb les "parets de vidre", com ha descata el primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i d'Habitatge i novament alcaldable per ERC Valls, Jordi Cartanyà.

La formació ha valorat el grau de compliment dels projectes i propostes que es van signar fa quatre anys. "Hem potenciat -ha dit Cartanyà- unes polítiques públiques que han atès les necessitats de tots els vallencs i les vallenques partint de valors tan fonamentals com la transparència en la gestió dels recursos públics, la confiança, la responsabilitat, la proximitat i la participació, posant les persones en el centre de les polítiques públiques, com per exemple les d’habitatge i benestar social que han estat responsabilitat meva directa".

L’acord contemplava l’execució de 30 propostes: 10 projectes de ciutat i 5 més que, per la seva transversalitat, també s’hi poden considerar; a més, altres 5 depenien exclusivament d’ERC i 10 de CiU. ERC Valls ha donat compliment de la feina que s’ha fet fins avui. Del total de 15 projectes de ciutat compartits, se n’han completat el 59%: Entre els projectes de ciutat i transversals realitzats, Cartanyà ha posat l'accent en el Museu Casteller o Ca Xapes, que es troben "en fase d'acabar o encarrilats". Entre els projectes pendents, l'alcadable d'Esquerra ha lamentat que manca "un lloc al Barri Antic per ubicar l'Escola de Música", ja que, segons ha dit, "a diferència de la cerca d'un espai per a la Policia Local, aquí no es va fer cap pla funcional per saber les dimensions que ha de tenir l'equipament".

Propostes exclusives d'ERC

En el cas de les 5 propostes de ciutat que depenien exclusivament del grup municipal d’ERC Valls, el nivell de compliment se situa en el 95%: quatre s’han fet al 100%.

El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha destacat "la nova Oficina de Turisme, que s'ha obert en un espai nou i renovat i que serà la porta d'entrada dels nostres visitants". En màteria de comerç, Peris ha remarcat la creació de l'ens autònom Comerç de Valls, "que ha liderat l'activitat i la dinamització comercials".

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, Núria Gavarró, ha començat referint-se com una de les primeres obres de govern la creació de la pròpia regidoria de Participació Ciutadana. També ha destacat la implantació dels Primers Pressupostos Participatius de Valls, creats l'any 2017, "i ja en portem tres edicions". Gavarró ha deixat constància que "no només havien vingut aquí per quedar-se sinó que, a més, han anat creixent tant en nombre de participants -votants- comn en dotació pressupostària", quan ha recordat que la primera edició dels Pressupostos tenia una dotació de 75.000 euros i que la darrera edició -la tercera- aquesta ha estat de 200.000 e. Finalment, la regidora republicana ha assenyalat la "posada al dia" del Reglament Orgànic Municipal (ROM) -l'anterior era del 1986- i l'inici del procés de renovació del Reglament de Participació Ciutadana.

L’Ajuntament de Valls també ha impulsat un procés de transformació digital. Ara, és més accessible i proper a la ciutadania, i l’administració pública és més àgil i eficient. Francesc Anguela, regidor de Transparència i TIC i de Mobilitat ha manifestat que "hem obert la ràdio municipal online, hem fet una nova web municipal, hem impulsat el portal de la transparència i hem millorat els tràmits online a través de la seu electrònica". I en Mobilitat, "hem treballat per aconseguir una ciutat més sostenible, eficient i segura".

Jordi Cartanyà ha conclòs que "durant aquests quatre anys hem obtingut experiència de govern. Tenim capacitat de gestionar un govern municipal que necessita plantejar-se nous reptes i encarar el futur de Valls amb rigor per millorar, encara més, la vida quotidiana dels vallencs i de les vallenques. I, precisament això, construir el nou model de ciutat, és el que farem quan el 26 de maig guanyem l’alcaldia".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: