Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Conca de Barberà aprova un pla estratègic per als pròxims anys

Un estudi d’habitatge comarcal, entre les actuacions previstes

Vista panoràmica de Montblanc, capital de la Conca de Barberà Vista panoràmica de Montblanc, capital de la Conca de Barberà NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 26 Febrer 2019 12:14

La Conca de Barberà dona llum verda al pla estratègic de la comarca 2018-2025. En aquest full de ruta es fixen els objectius pels quals s’ha de regir la comarca pels pròxims set anys. El document, aprovat per unanimitat en el ple del Consell Comarcal d’aquest dilluns, ha suposat un any de reunions de treball amb diversos agents socials i econòmics. El resultat és una declaració d’intencions -recull prop d'una setantena d'accions-, amb la manca d’habitatge entre les prioritats a tractar. Així, es vol elaborar un estudi d’habitatge comarcal, junt amb la URV, per solucionar la manca d’estoc i afavorir l’establiment de nous habitants, en bona part atrets pel sector industrial. La despoblació i el sobreenvelliment són altres factors a revertir inclosos en aquest pla obert a incorporar més propostes. “No és hermètic, és modificable", afirma el president del Consell, Francesc Benet, en declaracions a l’ACN.

Fruit d’un llarg procés de participació, el pla vol servir d’eina de planificació comarcal, amb l’horitzó fixat en l’any 2025. Les polítiques d’habitatge és un dels principals eixos d’atenció i entre les actuacions previstes es vol dur a terme aquest estudi d’habitatge comarcal de bracet amb la URV, si bé, segons Benet, haurà de ser competència dels ajuntaments.

“És una comarca generadora de llocs de treball i, si ens venen persones d’altres comarques a treballar a la Conca, s’han de poder establir aquí”, ha manifestat. Un altre tema que preocupa a la comarca és l’elevat índex de sobreenvelliment, si bé el president de l'ens ho veu com una oportunitat de generació d’ocupació en el sector sanitari i de serveis socials.

La lluita per l’arribada d’aigua de boca a la Baixa Segarra, la millora de les telecomunicacions -s’estan estenent antenes perquè tota la comarca tingui accés a dades-, o la implantació d’una branca agroalimentària de formació professional dual -fa dos anys es va aconseguir la d’electromecànica-, són altres qüestions que recull el document.

Fruit d’un llarg procés de participació, el pla, que ha rebut llum verda del Consell d’Alcaldes i del Consell Comarcal, busca que la Conca de Barberà esdevingui un potent atractiu turístic. La Ruta del Cister, amb 7,5 milions de visitants, és un dels principals focus d’atracció. “Volem fer-li d’efecte trampolí perquè duri molts i molts anys”, ha dit Benet.

“Hem intentat que fos el màxim de transversal i participatiu”, ha afegit el president, tot destacant que la bona entesa a l’ens -amb unanimitat dels quatre grups polítics: ERC, PDeCAT, FIC i PSC- ha propiciat l’elaboració d’aquest document. Amb el pla ja aprovat, les diverses àrees del Consell Comarcal es posaran a treballar per desplegar les actuacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: