Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dídac Nadal presenta un projecte de ciutat per “recuperar la il·lusió i el lideratge de Tarragona”

El candidat a l’alcaldia de Tarragona situa la Cultura i el Patrimoni com uns dels eixos centrals / Nadal aposta per l’Auditori del Camp de Mart, la Casa de la Festa i el destí cultural del Banc d’Espanya i la Tabacalera

El candidat a l'alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal (PDeCAT), durant la Conferència de Ciutat que ha pronunciat al Teatre Tarragona El candidat a l'alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal (PDeCAT), durant la Conferència de Ciutat que ha pronunciat al Teatre Tarragona PDeCAT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Febrer 2019 22:03

El candidat a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal (PDeCAT), ha presentat aquest dimecres les principals línies d’actuació "per recuperar la il·lusió i el lideratge de Tarragona". Ho ha fet durant la Conferència de Ciutat que ha pronunciat al vestíbul del Teatre Tarragona davant una àmplia representació de la societat tarragonina.

“El repte que tenim és enorme, de tots nosaltres depèn continuar en el declivi o fer de Tarragona una ciutat extraordinària”, ha afirmat Nadal, que ha destacat que “Tarragona té tots els recursos per convertir-se amb una ciutat amable, neta, segura, participativa, sostenible i competitiva”. 

Nadal ha centrat el seu discurs en dotze àmbits en els quals la seva formació treballarà fermament. “Treball, Dedicació i Entrega’, ha estat el primer apartat on l’alcaldable ha assenyalat que el que més urgeix ara mateix al govern municipal “és treballar”. Per Nadal, “governar no és només dir-ho, és implicació, mullar-te i, sobretot, treballar, decidir i fer possible”.

Una ciutat participativa

La participació ciutadana ha centrat l’inici de la conferència de Nadal, qui ha apostat per “una ciutat amb una participació ciutadana real” i ha defensat la proposta encaminada a què la ciutadania decideixi el destí de dos milions d’euros dels pressupostos municipals. “Apostem pels pressupostos participatius, qui millor que els veïns i veïnes pot saber les actuacions que necessita el seu barri?”, ha destacat el candidat a l’alcaldia. Nadal també aposta per recuperar la figura “del regidor de barri per refer el diàleg entre l’Ajuntament i la ciutadania” i per crear “els Consells de Barri per tal que es realitzin trobades periòdiques entre totes les entitats de cada zona amb els representants del consistori”.

Una administració àgil

Un altre dels àmbits destacats ha estat l’administració, en el qual l’alcaldable ha assenyalat “la necessitat urgent d’agilitzar i modernitzar l’administració per donar respostes eficients i ràpides a la ciutadania”. 

Una ciutat neta i cívica

La neteja i el civisme han centrat bona part de la Conferència de Ciutat. “En els darrers mesos he tingut l’oportunitat de reunir-me amb nombrosos veïns i veïnes i tots coincideixen en reclamar la millora de la neteja, ho comparteixo”, ha explicat Nadal, que ha afegit: “Hi ha incivisme? Sí, però a Tarragona som més bruts i més incívics que en altres ciutats? Clarament No. L’incivisme creix en aquelles zones on l’autoritat i el control és absent, és això el que està passant a Tarragona”.

L’alcaldable aposta per “millorar el contracte de neteja i sotmetre’l a un control més elevat amb inspectors que supervisin totes les tasques”. Per posar fi a l’incivisme, Nadal ha destacat propostes “a llarg termini com són realitzar més campanyes de conscienciació i sensibilització; i a curt termini com són incrementar la vigilància i elevar el nombre de sancions”.

Una ciutat segura

L’alcaldable s’ha compromès a “incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i a crear i desplegar la policia de barri”. “Augmentarem la presència policial amb agents a peu per totes les zones de la ciutat, agents que estiguin en contacte continuo amb el veïnat”, ha manifestat Nadal.

Nadal també ha anunciat la instal·lació de càmeres de videovigilància. “És evident que no ens agraden les càmeres i també hem de ser conscients que la feina no acaba amb la seva instal·lació. Les càmeres per si soles no fan res i una prova és que allí on n’hi ha, a la Part Baixa, continuen incrementant els actes incívics i delictius”, ha manifestat. “Cal instal·lar càmeres de seguretat, sí, les urbanitzacions de Llevant, per exemple, fa molts anys que les reclamen, però aquests aparells han d’anar acompanyats d’una supervisió adequada i d’una major velocitat de reacció”, ha afegit Nadal.

Una ciutat amb mobilitat sostenible

“La ciutat ha de ser per les persones”, ha afirmat Nadal, que considera que “cal crear més zones per a vianants tant al centre com als barris de la ciutat”. En aquest sentit, ha apostat per “fer realitat la connexió de tots els barris amb el centre de la ciutat mitjançant vials per a vianants i bicicletes”. “Connectem Bonavista amb Ferran i Sant Salvador amb el Serrallo”, ha assenyalat. Nadal ha proposat “convertir la carretera T-11 amb una autèntica avinguda amable i adequada per a les persones, on es pugui anar a peu o amb bicicleta tant de dia com de nit”.

Pel que fa al foment del transport públic, l’alcaldable s’ha compromès a “incrementar les freqüències amb estudis previs, renovar la flota de vehicles, complir els acords amb els treballadors i millorar les parades d’autobús”. Entre altres propostes, l’alcaldable també ha apostat per “fer realitat una de les grans reivindicacions històriques: la creació de carrils bici”, ha defensat la proposta “d’incrementar els aparcaments per a bicicletes i motos” i ha subratllat “la importància de la creació dels camins escolars”.

La Cultura i el Patrimoni, eixos centrals

Nadal considera que “la cultura i el patrimoni han de ser els grans eixos de totes les ciutats”. “La cultura és projecció, és cohesió, és activitat econòmica, és autoestima...”, ha destacat l’alcaldable, que ha manifestat que “invertir en cultura no és un cost, és una inversió”.

El candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Tarragona s’ha referit al “gran dèficit d’equipaments que pateix la ciutat: biblioteques, espais expositius, un veritable centre d’art modern i contemporani...”. “Cal recuperar l’Auditori del Camp de Mart, dignificar i ampliar l’horari de la Casa de la Festa i tampoc tenim cap dubte sobre el destí cultural d’espais com el Banc d’Espanya i la Tabacalera”, ha afirmat. D’altra banda, també ha destacat que “hem de potenciar i enfortir els artistes locals, fomentar la creació artística i projectar-la de portes enfora”.

Pel que fa al Patrimoni històric, l’alcaldable ha estat clar: “Hem de dir prou al menyspreu al nostre patrimoni històric. Ha arribat el moment de ser capaços de mantenir-lo en condicions adequades, de treballar en la seva preservació i projectar-lo al món amb la dignitat que es mereix”.

                  Dídac Nadal ha omplert el vestíbul del Teatre Tarragona: 

públic Dídac Nadal

Foment de l’esport base

Un dels altres àmbits centrals de la conferència ha estat l’esport, en el qual Nadal ha assenyalat la necessitat de posar en marxa “polítiques reals i efectives de foment i promoció de l’esport”. L’alcaldable ha destacat “la gran importància d’invertir en l’esport base, l’esport educatiu que practiquen els infants i joves”. “Invertir en esport vol dir realitzar un manteniment a les instal·lacions perquè aquestes estiguin en condicions i escoltar als clubs de la ciutat”, ha manifestat Nadal, que ha afegit que l’objectiu és “garantir que tothom tingui accés a la pràctica esportiva amb condicions dignes”.

D’altra banda, Nadal s’ha referit a la seva fascinació “pel més gran i bonic dels jardins de la ciutat, el mar”. “Us imagineu que les escoles del Pirineu no portessin la canalla a la muntanya?. No podem seguir vivint d’esquena al mar”, ha assenyalat. En aquest sentit, l’alcaldable ha anunciat l’elaboració de convenis amb diferents clubs esportius “per tal que adults, joves i infants coneguin el mar i se’l facin seu”.

Ampliar i millorar els Serveis Socials

En el transcurs de la conferència, el candidat a l’alcaldia de Tarragona també ha proposat ampliar i millorar aquelles àrees dels Serveis Socials que cal reforçar. “Parlem d’una de les àrees més importants de l’Ajuntament, on s’atenen les necessitats més bàsiques i immediates de les persones”, ha recordat Nadal, que aposta per incrementar els recursos humans i econòmics en àrees com la del Servei d’Acollida “Es tracta del servei que acull aquelles persones que acudeixen per primer cop als Serveis Socials, hem d’evitar que aquestes persones s’hagin d’esperar setmanes per poder ser atesos”, ha explicat.

Una ciutat competitiva – Promoció Econòmica

En l’àmbit de la promoció econòmica, Nadal ha destacat la necessitat “de fer molts més esforços per crear feina, perquè que tots els tarragonins i tarragonines tinguin un treball digne, que no hagin de marxar de la ciutat per trobar feina”. En aquesta línia, aposta per fer “polítiques reals i prioritàries en la creació d’ocupació i en formació, amb especial atenció pels joves i persones adultes”.

L’alcaldable ha anunciat nombroses actuacions encaminades a impulsar l’activitat econòmica de la ciutat, potenciar el comerç local i posar fi als nombrosos locals buits, com ara “l’assessorament a projectes empresarials, rebaixar els impostos municipals a emprenedors durant el primer any negoci, garantir l’obtenció dels tràmits administratius i de llicències d’obertura de negocis en un màxim de quinze dies i reforçar totes les polítiques de dinamització comercial”. També aposta perquè “aparcar a la ciutat costi un màxim de tres euros al dia”. “No podem que els tarragonins o les persones dels municipis veïns triïn una altra ciutat per anar a comprar, a sopar o simplement a passejar pel simple fet que és més fàcil i barat aparcar”, ha manifestat.

Una ciutat amable – Urbanisme

Una bona part de la conferència s’ha centrat en l’urbanisme, on Nadal ha parlat de l’assignatura pendent: “Cosir la ciutat”. En aquest sentit, ha anunciat la proposta d’ampliar el pont del riu Francolí que dona accés al carrer Ramon y Cajal “per tal que es converteixi en una autèntica avinguda on els principals protagonistes siguin els vianants, una porta d’entrada des de Ponent al centre de la ciutat. 

En la mateixa línia, també ha defensat convertir la carretera N-340, al seu pas pels barris de Ponent i per les urbanitzacions de Llevant, en “autèntiques avingudes urbanes que permetin la circulació a peu o en bicicleta”. L’alcaldable també s’ha referit a “la preservació de l’Anella Verda.

Pel que fa a les molèsties que genera tenir encara la gran barrera de les vies del tren que separen la ciutat del mar, Nadal ha afirmat que “una de les mesures a posar en marxa és que els trens que circulin per l’interior de la ciutat ho facin a una velocitat extremadament baixa. L’objectiu és aconseguir un entorn ferroviari urbà agradable, integrat, com si d’un tramvia es tractés”.

Una Tarragona que exerceixi la capitalitat

El darrer punt de la conferència Nadal s’ha centrat amb la capitalitat de Tarragona. “Tarragona és capital, això ho sabem tots, però no n’hi ha prou en saber-ho, s’ha d’exercir”, ha afirmat Nadal, que aposta per exercir la capitalitat de Tarragona “d’una manera pràctica, en el nostre dia a dia, des de l’Ajuntament però també des de la societat civil”.

L’alcaldable ha assenyalat que per exercir la capitalitat “no ens hem de posar de perfil en els temes cabdals que són importantíssims per la ciutat i pel país”. En aquest sentit, ha emfatitzat que “exercir la capitalitat no és quedar-se atemorit a casa pel que passa fora, sinó defendre els teus sigui qui sigui qui l’ataca".

Nadal ha conclòs la conferència recordant “l’enorme repte que tenim: Fer de Tarragona una ciutat extraordinària, una Tarragona de la qual ens puguem tornar a sentir orgullosos”. El candidat a l’alcaldia també ho ha deixat clar: “Aquest repte no és meu, ni de bon tros. Amb la implicació de tots i totes, amb esforç, perseverança i passió, estic segur que ho farem possible”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: