Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Arboç analitzarà l’ADN dels excrements de gossos per sancionar els propietaris que no els recullin

Aquest projecte serà presentat de manera oficial aquest dimarts 19 de febrer, a les 19:30h, a l’Auditori municipal

Imatge d'arxiu d'una parella passejant el seu gos Imatge d'arxiu d'una parella passejant el seu gos ARXIU
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Febrer 2019 10:56

L’Ajuntament de l’Arboç ha trobat una solució per posar fi a les constants mostres d’incivisme produïdes per la presència d’excrements de gossos a la via pública.

Els excrements que es trobin a la via pública es recolliran i s’analitzarà l’ADN, que es contrastarà amb la base de dades, i se sancionarà el propietari que a més haurà de pagar el cost de l’anàlisi. Per fer això es modificaran les ordenances municipals per obligar a tots els propietaris de gossos a censar-los, posar el xip identificatiu i realitzar una analítica de sang a l’animal per tenir censada la mostra d’ADN.

Amb l’objectiu de conscienciar a tota la població es crearà la Brigada Civil de Protecció Animal amb voluntaris que, coordinats amb la Policia Local, realitzarà primer una campanya informativa on s’explicarà les modificacions de l’ordenança municipal i les obligacions dels propietaris de gossos, i s’encarregarà de recollir les mostres que es puguin trobar al carrer.

L’ADN dels gossos serà realitzat per l’empresa Vetgenomics, especialitzada en la identificació genètica en animals i ubicada a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de l’Ajuntament es convoca a tota la ciutadania, en especial aquells propietaris de gossos, a assistir demà, 19 de febrer, a les 19:30h, a la presentació d’aquest projecte a l’Auditori municipal.

Voluntaris per la Brigada Civil de Protecció Animal

Per formar aquesta Brigada Civil es necessiten voluntaris. És per això que s’ha habilitat un compte de correu - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. , per tots els interessats a fer de voluntaris, al qual han d’enviar un mail amb les seves dades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: