Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El ple de Reus valida per unanimitat el nou reglament de participació ciutadana

La regidora de Partipació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha dit que el reglament d'ara "ha de servir per establir les regles del joc" entre veïns i administració

Una imatge del plenari celebrat aquest dilluns Una imatge del plenari celebrat aquest dilluns SEBASTIAN DUMITRU
Vida Municipal
Dimarts, 12 Febrer 2019 08:44

El plenari de l'Ajuntament de Reus ha aprovat per unanimitat el nou reglament de participació ciutadana de la ciutat. Ha estat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, l'encarregada d'exposar en quin context s'ha gestat el document, després del seu precedent de 1986. Aquesta ha apuntat que el reglament d'ara "ha de servir per establir les regles del joc" entre veïns i administració per fer efectiva "la participació i la democràcia directa", tot subratllant que el seu contingut "torna a fer de Reus una ciutat pionera en alguns aspectes". La republicana ha agraït les aportacions fetes "per alguns dels grups municipals", tot garantint que d'aquesta manera "l'èxit està assegurat" en la seva implantació al futur.

Per part de la resta de forces polítiques, i des del PP, Sebastià Domènech ha posat en valor la tasca de Flores i ha assenyalat que "no s'ha apartat cap partit" en la seva elaboració, tot apuntant que el nou és un "reglament més modern". A les files socialistes, Carmina Pozuelo, ha comentat les "millores" del seu partit al projecte, tot establint que en l'apartat de requisits per a la tramitació d'una iniciativa popular s'han aconseguit modificar allò proposat d'entrada pel govern.

A Cs, Guillem Figueras ha interpretat el reglament com "un bon mecanisme per mantenir relació amb la població" i s'ha limitat a avançar el vot favorable per al govern. Després, la cupaire Mariona Quadrada ha apuntat que el seu partit ha donat suport al text "per responsabilitat", tot recordant alguns iniciatives impulsades per la seva formació en la matèria, com ara els pressupostos participatius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: