Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La majoria dels gossos que recullen els serveis municipals de Calafell no porten xip

Des de la Policia Local s’informa que es realitza una actuació relacionada amb els gossos cada dos dies

La Policia Local de Calafell realitza actuacions relacionades amb gossos cada dos díes La Policia Local de Calafell realitza actuacions relacionades amb gossos cada dos díes AJUNTAMENT DE CALAFELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Gener 2019 11:43

La Policia Local de Calafell ha evidenciat les dades d’actuacions relacionades amb gossos. En el mandat que està a punt d’acabar, hi ha hagut una mitjana de 180 intervencions anuals. En el 18% dels casos ha estat necessari recórrer al servei de recollida d’animals; s’han rebut 37 denúncies, 60 d’ofici per infracció de la normativa municipal, i s’han realitzat 13 diligències judicials.

La major part de les intervencions es deuen per la presència de gossos abandonats o mal cuidats i per problemes de convivència veïnal relacionats amb la tinença d’animals.

La Policia Local és qui primer atén aquestes situacions, ja que és qui detecta els problemes durant el patrullatge o quan es reben les denúncies. Per tant, la Policia Local de Calafell és la responsable d’activar, si és necessari, altres serveis com el de recollida d’animals.

“Moltes queixes són pel soroll de gossos que borden, sovint perquè l’animal està al balcó; altres tenen a veure amb animals que van deslligats pel carrer; també hi ha casos d’un gos que n’ha atacat un altre, o fins i tot de persones que han agredit un animal”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

L’Ajuntament de Calafell disposa d’un servei de recollida d’animals. En els darrers quatre anys, n’ha recollit 747. L’any 2018 es van recollir un total de 174 animals. Un 60% de mitjana, es retornen als propietaris, un 30% es porten a una protectora, i el 10% restant es dóna en adopció.

Una de les grans problemàtiques en la gestió d’aquest servei és que només el 40% dels animals recollits porten xip, i només quatre gossos estaven censats. Des de l’Ajuntament es recorda l’obligació tant de posar el xip a la mascota com d’inscriure-la en el cens municipal d’animals de companyia. Una obligació especialment reforçada en el cas dels gossos considerats per la llei com a potencialment perillosos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: