Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mercè Dalmau no repetirà com a cap de llista pel PDeCAT de Cambrils

L'exalcaldessa de Cambrils i actual regidora de Turisme sosté que la decisió d'abandonar la primera línia de la política és estrictament "personal" i es mostra satisfeta per la feina feta

Mercè Dalmau, moments abans d'anunciar la decisió d'abandonar la política municipal Mercè Dalmau, moments abans d'anunciar la decisió d'abandonar la política municipal JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 16 Gener 2019 16:50

La tinent d'alcalde de Turisme de Cambrils i portaveu del PDeCAT, Mercè Dalmau, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per confirmar que no es presentarà a les primàries per a ser reelegida com a cap de llista de Junts x Cambrils -nom amb que probablement concorrerà el PDeCAT- a les eleccions municipals. Dalmau ha deixat clar que la decisió l'ha près pe rmotius estrictament "personals" i no polítics. 

Dalmau ha argumentat que "la vida política és una qüestió que hauria de ser temporal, una responsabilitat durant uns anys de la teva vida,..., considero que és el més saludable". L'exalcaldessa de Cambrils s'ha mostrat convençuda que "darrera meu vindran altres persones", alhora que ha afegit "tothom és substituïble i no hi ha ningú imprescindible". Dalmau ha recordat que mantindrà les seves responsabilitats a l'equip de govern (ERC-PDeCAT-PSC) fins al 26 de maig, data dels comicis electorals i que, tot i abandonar la primera línia de la política, continuarà com a militant al PDeCAT cambrilenc.

La regidora de Turisme també s'ha disculpat amb les persones a qui no els hagi agradat decisions preses en el passat: "Em disculpo pels errors però en política cal ser valent. S'han de prendre decisions perquè el municipi no es pot aturar i la ciutadania ens ha votat per això". Dalmau també ha tingut un record pels treballadors de la casa: "Vull donar les gràcies als tècnics que ens ajuden en el dia a dia de la feina de l'administració".

Moments complicats i moments d'orgull

Mercè Dalmau diu que se'n va amb la "satisfacció" de veure tota la feina feta durant tots els anys des dels equips de govern en què ha format part i també quan va estar a l'oposició. Dalmau aassegura que la decisió més complicada que ha hagut de prendre en aquests anys va ser durant la seva etapa com a alcaldessa i va haver de tirar endavant l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a l'Ajuntament de Cambrils: "Ho vaig passar i ho vam passar molt malament, però no hi havia una altra alternativa" i afirma que "si no l'haguéssim fet, no tindríem les condicions econòmiques que tenim ara". 

Dalmau també ha posat exemples d'altres decisions que va prendre com a alcaldessa i que han donat resultats en el present mandat. És el cas del projecte d'enderrocament del pont de l'N-340 o la col·laboració público-privada en projectes com el Festival Internacional de Música (FIM) de Cambrils, que va permetre una transformació que l'ha convertit en un festival de referència a Catalunya i a l'Estat espanyol.

Durant la compareixença d'avui, Dalmau ha estat recolzada per regidors i regidores del seu partit, de l'equip de govern i de l'oposició.

Des del 2006

Mercè Dalmau va formar part l'any 2003 de la candidatura de l'exalcalde de Cambrils, Joan Serra (CiU), com a número 12. Però al mes de novembre del 2006 va afrontar el repte de prendre el relleu de Serra i encapçalar el seu grup municipal, aleshores amb tres regidors. A les eleccions del 2007, ja es va presentar com a cap de llista de CiU, grup que va estar fins al 2011 a l'oposició durant el mandat de Robert Benaiges (PSC).

L'any 2011, després dels bons resultats electorals en què CiU doblava el nombre de regidors -de 3 a 6-, Mercè Dalmau va proclamar-se alcaldessa de Cambrils i va formar govern amb el PP i la PLIC.

En els darrers comicis del 2015, Convergència es va tornar a quedar amb 3 regidors, però va poder tornar a formar govern amb ERC, que és la força que va obtenir l'alcaldia -Camí Mendoza-, i el PSC que encapçala Ana López. En aquest mandat, Mercè Dalmau és l'actual tinent d'alcalde de Turisme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: