Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 709

Noemí Llauradó demana un "nou impuls republicà" a Reus de cara el 2019

ERC dona el tret de sortida a la precampanya en un acte al teatre de l’Orfeó Reusenc

La candidata a l'alcaldia per ERC, Noemí Llauradó a l'acte del divendres La candidata a l'alcaldia per ERC, Noemí Llauradó a l'acte del divendres ISABEL MARTÍNEZ
Vida Municipal
Diumenge, 02 Desembre 2018 12:39

Amb l’auditori del teatre de l'Orfeó Reusenc pràcticament ple, els republicans de Reus han volgut, aquest divendres al vespre, prendre “impuls” per una precampanya de les municipals que serà atípica en el fons i les formes. Quan encara hi ha alguna candidatura que no ha confirmat el nom del seu alcaldable i alguna llista encara no sap les sigles sota les quals anirà, ERC ha programat un acte que ha volgut ser el seu particular tret de sortida davant els propers comicis de maig i en els quals Noemí Llauradó tornarà a repetir com a cap de cartell d’acord amb les primàries obertes que la van escollir el passat abril. Comptant amb el suport del vicepresident adjunt d’ERC, Pere Aragonès, en el seu primer acte públic com a candidata, Llauradó ha definit el de Reus com un “model esgotat” i ha reclamat “nous lideratges” que projectin la ciutat cap al futur en base especialment a la participació i el diàleg.

Malgrat formar part del govern de Reus des de 2016, la republicana s’ha preguntat els motius pels quals fins ara els batlles de Reus i Tarragona no s’han posat d’acord en reclamar conjuntament a Foment pel retard de l’estació intermodal de l’aeroport que aquesta mateixa setmana ha generat una foto de compromís de Pellicer i Ballesteros amb la infraestructura tot just quan el Ministeri ha anunciat que no és una prioritat. En aquest sentit, Llauradó ha apel·lat a “una nova generació” política que s’encarregui de gestionar les “grans majories i consensos” del territori. Més contundent en aquesta matèria ha estat el presentador de Llauradó, el doctor en economia Josep M. Arauzo que ha titllat “d’imperdonable” la manera de gestionar aquesta qüestió en els darrers anys. “No ens serveixen els models del passat” ha dit Arauzo qui ha apel·lat en clau metropolitana per persones “que tinguin el Camp al cap”.

En el seu parlament, Llauradó ha desgranat els cinc eixos (construcció democràtica, educació, cultura, entorn i atenció a les persones) sorgits de les taules de participació ciutadana en què ERC treballa des del passat estiu i que serviran per fornir el programa electoral del maig vinent. Un exhaustiu repàs en què la candidata republicana ha jutjat com a “perillosa” la simbiosi que actualment es dóna a Reus entre promoció i cultura, un àmbit en què ha alertat també de “la infantilització” de la festa. Respecte al gran eix d’atenció a les persones, Llauradó no ha desvetllat cap novetat sobre la situació de l’hospital Sant Joan de Reus pendent de la creació del consorci amb la Generalitat i, precisament, una de les àrees de gestió d’ERC a Reus des del 2016. La candidata s’ha limitat a esmentar que treballen per incrementar la cartera de serveis, consolidar la carrera professional dels facultatius i millorar els serveis a la ciutadania, unes mesures que ha acompanyat de la defensa del trasllat del CMQ a l’antic hospital i de defensar la salut com a qüestió no merament assistencial.

Per la seva banda, Aragonès ha demanat, en la seva intervenció, una “veritable malla d’ajuntaments republicans” arreu de Catalunya per tirar endavant els canvis al país i ha sol·licitat “majories àmplies i inapel·lables”. El vicepresident d’ERC ha reclamat “sang nova i nous aires” a les institucions i ha manifestat que aquesta força pot fer que els canvis “abracin tots els àmbits” del consistori de Reus. Amb la idea d’una nova Catalunya republicana, Aragonès ha posat com a model el passat de Reus que sempre “ha estat abocada a l’exterior”.

Sota el títol 'El futur que volem per Reus', l’acte ha comptat amb la participació de la regidora Montserrat Flores, la presentació de la candidata per part de Josep M. Arauzo i les paraules de Marta Rovira qui, des de Ginebra, ha condemnat la repressió de l’Estat espanyol. “Abans de ser independentistes som radicalment democràtics” ha reiterat Rovira al llarg de la seva emotiva intervenció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: