Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nadal (PDeCAT) proposa destinar 1,5 milions a ajudes per rehabilitar façanes malmeses o en perill a Tarragona

El portaveu del Partit Demòcrat (PDeCAT) proposa incloure aquesta partida en el pròxim pressupost per poder subvencionar cada any uns 75 edificis en mal estat

L'alcaldable del PDeCAT de Tarragona, Dídac Nadal, atenent als mitjans de comunicació al davant d'una façana malmesa del carrer Escales Arbós L'alcaldable del PDeCAT de Tarragona, Dídac Nadal, atenent als mitjans de comunicació al davant d'una façana malmesa del carrer Escales Arbós CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 07 Novembre 2018 16:29

L'alcaldable del Partit Demòcrata (PDeCAT) a Tarragona, Dídac Nadal, proposa obrir una línia d’ajuts d'1,5 milions destinada a la rehabilitació de façanes dels edificis de la ciutat. “Si no s’incentiva la millora de les façanes tindrem problemes de seguretat en molts edificis”. Nadal demana incloure aquesta partida en el pressupost de l'any 2019 i calcula que es podrien concedir subvencions anuals màximes de 20.000 euros per edifici,- segons l'estat de l'immoble-, que podrien beneficiar a prop de 75 edificis cada any. El portaveu del PDeCAT també ha recordat que Tarragona "és una de les poques ciutats on l'Ajuntament no atorga subvencions en aquest sentit" i que aquestes ajudes serien compatibles amb les de la Generalitat.

Nadal ha presentat aquesta proposta al davant d'una façana deteriorada del carrer Escales Arbós, a la Part Alta, com a exemple d'un dels edificis afectats. “Molts immobles de la ciutat requereixen una actuació urgent en la seva façana”, ha manifestat l’alcaldable del PDeCAT. “En aquest últim mes d’octubre s’han hagut de desallotjar i/o acordonar quatre edificis de Bonavista i un a la Part Alta a causa del mal estat de les seves façanes”, ha recordat Nadal, que ha apuntat que es tracta d’una problemàtica que afecta moltes altres zones de la ciutat com ara a la Part Baixa, la Floresta o la darrera actuació feta ahir, al carrer Osorio.

Balcó malmès al bloc número 36 del carrer Onze del barri de Bonavista (Foto: Josep Cartanyà): 

balcó malmès Bonavista

“El fet de disposar d’una subvenció municipal i anual destinada a la rehabilitació de façanes és un incentiu més per tal que les comunitats de propietaris millorin l’estat dels immobles”, ha assenyalat l’alcaldable del PDeCAT, que ha destacat que es tracta d’evitar problemes de seguretat però també de millorar la imatge de la ciutat. “No podem ser una ciutat Patrimoni de la Humanitat amb cases caient”, ha dit.

Nadal també ha assenyalat la importància que l’Ajuntament de Tarragona disposi d’un informe detallat de diagnosi sobre l’estat de les façanes tant públic com privats de la ciutat. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: