Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Bràfim recupera la titularitat de la piscina municipal

Una sentència dóna la raó a l'Ajuntament després de dos anys de litigi amb el Club Esportiu Bràfim

Piscina municipal de Bràfim Piscina municipal de Bràfim CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 22 Octubre 2018 08:30

Després de gairebé dos anys de litigi, l’Ajuntament de Bràfim ha recuperat l’ús públic de la piscina municipal. Així ho confirma una sentència del jutjat contenciós número 2 de Tarragona, del 12 de setembre, que desestimava el recurs interposat pel Club Esportiu Bràfim (CEB) contra l'acord de desnonament administratiu, pel qual l'Ajuntament recuperava l'ús públicper a la piscina municipal. 

La sentència considera, a més, que el CEB no ha acreditat que tingués cap propietat dins les instal·lacions que hagués de ser objecte d'expropiació, o bé que no pogués ser objecte de recuperació administrativa per part de l'Ajuntament. Finalment, la sentència condemna el club a pagar les costes del procediment.

Dos anys de litigi

El litigi es remunta a principis de l’any 2016, quan l’Ajuntament va plantejar la necessitat de recuperar per a l’ús públic el complex esportiu que inclou la piscina. Aquest espai estava ocupat i gestionat de forma privada pel Club Esportiu (CEB), en virtut d’un contracte d’arrendament concertat l’any 1977 i extingit l’any 2002, que obligava el club al reintegrament de les instal·lacions a l’Ajuntament a la seva finalització.

Així doncs, l’expedient per recuperar les instal·lacions de la piscina per a l’ús públic es va fonamentar en l’extinció del contracte d’arrendament i en la condició de bé de domini públic afectat a un ús públic del bé cedit (que ja es definia en el contracte i que l’Ajuntament va consolidar l’any 2004 aprovant aquesta classificació del bé al Pla General d’Ordenació Urbana)

La disconformitat del Club amb el resultat d’aquest expedient va donar lloc al litigi judicial que ara s’ha resolt amb la sentència del Jutjat contenciós núm.2 de Tarragona i que confirma la validesa de totes i cadascuna de les actuacions municipals en aquest assumpte.

Des de l’Ajuntament s’ha considerat necessari fer pública aquesta sentència "per esvair els dubtes que entre part dels veïns de Bràfim va generar el posicionament del Club i les informacions interessades que en el seu moment es van difondre".

Mentrestant, el consistori constata els darrers dos estius "com la consolidació de la gestió pública de la piscina ha revertit en la millora de les instal·lacions i, sobretot, en la possibilitat del gaudi comú del complex esportiu, finalitat última de les actuacions de l’Ajuntament. Si els fets ens diuen que anàvem per bon camí, la sentència ens confirma ara que jurídicament també vam fer les coses ben fetes".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: