Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès espera que Aqualia compensi els veïns per un tall d’aigua de més de 24h

L’ajuntament ha iniciat una auditoria externa per la mala gestió del servei d’abastiment d’aigua al municipi

Imatge d'arxiu d'un operador d'Aqualia realitzant un canvi als comptadors d'aigua de la Bisbal del Penedès Imatge d'arxiu d'un operador d'Aqualia realitzant un canvi als comptadors d'aigua de la Bisbal del Penedès CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Setembre 2018 12:51

La companyia Aqualia va avisar, el dimarts a la tarda, que dimecres al matí canviaria el bombeig del pou del Manyé afirmant que això no suposaria cap problema greu de subministrament i que, com a molt, hi hauria un tall puntual i de poca durada el dimecres al migdia. Però la realitat va ser molt diferent: dimecres a les 06h del matí el pou del Priorat estava buit perquè el bombeig del pou del Manyé no funcionava des de dimarts i, la previsió que tenien que l’aigua del dipòsit era suficient fins que la bomba estigués arreglada, no es va complir.

Segons la companyia, després d’arreglar el bombeig el dimecres a la tarda, es va començar a bombar aigua cap al dipòsit del Priorat però, a causa de les hores que van estar les canonades buides, es van formar bosses d’aire que van fer que l’aigua no arribés. Per aquest motiu, segons Aqualia, el municipi va estar gairebé 24 hores traient bosses d’aire de les canonades fins que dijous a la tarda es va restablir el servei.

En resum, el nucli de la Bisbal, l’Ortigós i els polígons industrials del municipi han patit manca de servei del subministrament d’aigua des del dimecres 19 de setembre a les 06h del matí fins al dijous 20 de setembre a mitja tarda, el que fa més de 24h sense aigua corrent ni cap alternativa al municipi.

L’equip de govern actual senyala a la companyia i considera els fets com a ‘negligència greu per part de l’empresa’, ja que les conseqüències són fruit d’una mala previsió, ja que Aqualia no va assegurar el subministrament d’aigua fins passades més de 24h i no va valorar la possibilitat que el dipòsit es quedés sense aigua mentre es canviava el bombeig. Per tot això l’ajuntament inicia un expedient informatiu per aplicar penalitzacions i iniciar una auditoria externa per la mala gestió del servei d’abastiment d’aigua, que es remunta al 2015, recollint una desena d’incidències, que l’ajuntament assegura, a comes Aqualia.

Més enllà de les accions legals que emprendrà l’equip de govern, des de l’Ajuntament es fa una crida perquè els veïns i les veïnes, particulars i empresaris, afectats i afectades per l’avaria, entrin instàncies a l’Ajuntament (presencialment o de forma telemàtica, a través del web de l’Ajuntament www.bisbalpenedes.com) posant de manifest els danys ocasionats per aquesta manca d’aigua. L’Ajuntament trametrà a la concessionària tota la informació i demanarà a la companyia que es compensi la ciutadania.

Crítiques a l’anterior equip de govern

A part de les accions de l’empresa que han comportat el tall i les conseqüències imminents a la ciutadania, l’equip de govern actual senyala que també algunes de les decisions de l’antic equip de govern han contribuït al desenllaç d’aquesta situació. Per exemple: el mal disseny de la xarxa d’aigua que surt del dipòsit del Priorat i va al nucli, l’Ortigós i els polígons, sense que hi hagi cap més dipòsit; la construcció de l’esmentat dipòsit del Priorat sense telecontrol instal•lat o la renúncia de l’anterior equip de govern a l’aigua de l’Ebre des de l’any 2007, en cas contrari, el pou Manyé ara tindria el cabal suficient per donar consum a la Bisbal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: