Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament d'Alcover convoca una comissió de seguiment de CATOR arrel de l'incident

Aquesta setmana es reunirà la comissió per posar "fill a l'agulla" a l'incident ocasionat en aquesta empresa de regeneració i tractament d'olis usats

Imatge d'arxiu de les instal·lacions de Cator, l'empresa on s'ha produït la fuita d'un compost d'Òxid de Fenil i Difenil, que és inflamable però no tòxic ni nociu Imatge d'arxiu de les instal·lacions de Cator, l'empresa on s'ha produït la fuita d'un compost d'Òxid de Fenil i Difenil, que és inflamable però no tòxic ni nociu ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Setembre 2018 16:32

L'Ajuntament d'Alcover, a causa de l'incident que es va produir ahir diumenge 23 de setembre al vespre a l'empresa Cator, ha convocat una comissió de seguiment extraordinària per tal que l'empresa pugui explicar els fets i posar sobre la taula les mesures adoptades perquè no torni a succeir un episodi d'aquestes característiques.

L'incident, segons l'empresa Cator i el CECAT, va comportar la fuita d'un compost d'Òxid de Fenil i Difenil. Es tractava d'un compost inflamable amb una olor desagradable però NO tòxic ni nociu. La fuita es va produir en un tram de 10-15 m de canonada a la sala de calderes.

Segons el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), a la 01:30h de la matinada es comunicava la desactivació de la d'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) iniciat a 22:53 hores, un cop solucionat l'incident.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar operatius de Bombers, Mossos i SEM activats pels sistema d'emergències GENCAT; com també l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras i el delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris.

Aquesta setmana, es reunirà la comissió de seguiment extraordinària amb els diferents òrgans implicats, per posar fil a l'agulla a l'incident ocasionat en aquesta empresa de regeneració i tractament d'olis usats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: