Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca tancarà el mandat amb el 95% d'actuacions acabades

De les més de 50 propostes d'aquest 2018, el 64% ja estan enllestides, mentre que hi ha un 26% en execució i la resta ja són en tràmit

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i la tinent d'alcalde, Manuela Moya, juntament amb el tècnic d'un dels nous pàrquings gratuïts que s'habilitaran a Vila-seca L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i la tinent d'alcalde, Manuela Moya, juntament amb el tècnic d'un dels nous pàrquings gratuïts que s'habilitaran a Vila-seca LAIA MOLNÉ
Vida Municipal Laia Molné
Dilluns, 17 Setembre 2018 17:26

L'Ajuntament de Vila-seca ha fet un balanç per definir l'estat de les més de 50 obres i projectes que s'han dut a terme a Vila-seca i als nuclis de la Plana i la Pineda, pels quals hi havia uns pressupostos de 4,2 milions d'euros, que s'han distribuït, segons la tinent d'alcalde, Manuela Moya, “de tal manera que satisfan als ciutadans i les seves necessitats”. Per això s'han dut a terme projectes de mobilitat, il·luminació de passos de vianants, canvi de clavegueram, parcs de salut, millores de jardineria o l'habilitació de més de 150 places de pàrquing gratuïtes, entre altres.

DSC 0742

Alguns dels projectes acabats -o a punt de ser acabats- més rellevants són: la renovació de pous i clavegueram al carrer d'Enric Morera, al carrer d'Emili Vendrell i al carrer d'Alfredo Kaur a la Pineda, amb un pressupost total de quasi 250.000 euros; les obres d'acabats de l'interior i de restauració del Castell de Vila-seca, amb un pressupost de 168.700 euros; la creació de dos pàrquings d'aparcament gratuït que en total sumen més de 150 places per aparcar a Vila-seca; un punt de càrrega semi-ràpida de vehicles elèctrics a la platja de la Pineda; i la il·luminació de diversos passos de vianants perquè durant la nit augmenti la visibilitat. En total, amb les més de 50 obres i projectes, la inversió del municipi és de quasi la totalitat dels 4,2 milions de pressupost anual.

DSC 0779

Al final del mandat s'espera haver completat un 95% dels projectes engegats al municipi, deixant a mitges o en tràmits únicament 5 propostes: el pla d'equipament esportiu, del qual s'està fent un estudi intensiu de les necessitàs dels diversos clubs del municipi; un passeig que connecti Vila-seca i la Plana; la prolongació del Raval del Mar fins a arribar al passeig marítim; un projecte noucentista polivalent; i crear una xarxa de transport urbà que uneixi els tres nuclis que engloba Vila-seca.

Exposició a la ciutadania

Per informar sobre aquests projectes que s'esperen poder acabar en el següent mandat, l'ajuntament ha decidit fer pròximament una exposició, on s'explicarà a la població els projectes, com es volen desenvolupar i es demanarà opinions per millorar-los. D'aquesta manera, s'obrirà l'interior del castell de Vila-seca als ciutadans per informar-los de tot el procés. Una proposta, que segons l'alcalde de Vila-seca, és crucial per poder desenvolupar allò que la ciutadania desitja.

A més, Josep Poblet, ha volgut destacar la importància de tenir, anualment, 4,2 milions com a pressupost d'inversió per tot el terme municipal i que tot i la forta crisi, Vila-seca ha liquidat tots els crèdits que tenia anteriorment i en més de 10 anys de govern no s'han afegit contribucions especials a la població. A més, Poblet ha afirmat que el municipi “ha sortit reforçat de la crisi” posant com a exemple l'atur a la població, que se situa al 8,89%, comparat al 23,5% de far 10 anys.

De les més de 50 propostes d'aquest 2018, el 64% ja estan enllestides, mentre que hi ha un 26% en execució i la resta ja són en tràmit.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: