Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ballesteros, sobre els presos: “Desitjo que surtin de la presó”

L’alcalde de Tarragona crida a mantenir la convivència malgrat que “alguns extrems intentin tensionar-la”

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant el seu parlament institucional en l'acte de la Diada de l'Onze de Setembre a la ciutat, amb regidors exhibint llaços i pancartes per la llibertat dels presos L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant el seu parlament institucional en l'acte de la Diada de l'Onze de Setembre a la ciutat, amb regidors exhibint llaços i pancartes per la llibertat dels presos ROGER SEGURA / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 11 Setembre 2018 11:53

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que aquest dimarts que li sap “molt de greu” la situació dels polítics empresonats i considera que el seu empresonament és “desproporcionat”. “No tinc cap inconvenient en reconèixer que desitjo que surtin de la presó”, ha afirmat l’alcalde després de l’acte commemoratiu de la Diada de l’Onze de Setembre a la ciutat. Durant el seu discurs institucional, el batlle ha rebutjat els enfrontaments “que divideixin” i ha demanat respectar la discrepància i la diferència, cercant el diàleg i una convivència en pau, malgrat que “alguns extrems intentin tensionar-la”, ha dit. La tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova ha tornat a ser reivindicativa i s’hi ha exhibit pancartes a favor de la llibertat dels presos, sobre l’1-O i llaços grocs.

L’acte de la Diada Nacional de Catalunya a Tarragona ha aplegat unes 200 persones al monument a Rafael Casanova del passeig marítim, menys que altres anys. Tampoc s’ha viscut la tensió d’ara fa un any, quan nombrosos ciutadans van aprofitar l’esdeveniment per reclamar poder votar en l’1-O. 365 dies després, aquest dimarts diversos veïns i regidors del consistori han exhibit pancartes per la llibertat dels “presos polítics”, estelades i llaços grocs.

L’acte ha arrencat amb la interpretació del Cant dels Ocells i la Santa Espina a càrrec de la Unió Musical de Tarragona. Tot seguit, ha tingut un lloc el parlament institucional de l’alcalde, en el qual ha lloat la unitat de Catalunya en les polítiques d’acollida de refugiats. Ballesteros ha rebutjat els enfrontaments que divideixen i ha cridat al diàleg i a la convivència en pau. Així, el batlle ha parafrasejant Luther King i ha afirmat que “cal estimar encara més els enemics”, mirar d’evitar “humiliar-lo i abatre’l” i “mirar de guanyar-se la seva estima i comprensió”.

Les paraules de l’alcalde, que ha estat xiulat i increpat de forma tímida, ha donat a pas a les ofrenes d’una quarantena d’entitats, institucions, sindicats i partits polítics -tret del PP, Cs i Units per Avançar, que no han participat de l’acte-. La reivindicació l’han posada els regidors de la CUP, que han plantat un gran llaç groc als peus del monument a Rafael Casanova, així com diversos llaços petits al costat dels rams de flors.

El Cant de la Senyera, interpretat pel Cor Gregal, ha precedit els pilars d’homenatge a càrrec de les quatre colles castelleres de la ciutat. Finalment, el Cant dels Segadors ha tancat l’acte, on s’han pogut sentir alguns crits d’independència. El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el subdelegat del govern espanyol, Joan Sabaté, han estat alguns dels representants institucionals més destacats a l’acte.

En declaracions posteriors als mitjans, l’alcalde Ballesteros ha opinat que “seria bo, i tots segur que ho intentarem, que la convivència no es deteriori, malgrat que alguns extrems intenten tensionar-la”. Segons el batlle, cadascú s’ha de poder manifestar en llibertat.

Preguntat pels polítics independentistes presos, l’alcalde de Tarragona ha reconegut que la seva situació li sap “molt de greu” perquè considera que el seu empresonament provisional és “desproporcionat”. “No tinc cap inconvenient en reconèixer que desitjo que surtin de la presó”, ha etzibat Ballesteros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: