Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Vila-seca recorda a l'oposició la seva adhesió al Pla d’Acolliment Temporal de Refugiats

El govern lamenta "la utilització que alguns grups municipals puguin fer sobre aquests tipus de problemàtiques socials" / Els comuns demanen que Vila-seca formi part de l'operatiu d'acollida de refugiats de l'Aquarius

El vaixell Aquarius El vaixell Aquarius ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Juny 2018 21:16

L’Ajuntament de Vila-seca ha volgut recordar a través d'un comunicat la seva adhesió al Pla d’acolliment temporal de refugiats que coordina el Govern de la Generalitat de Catalunya i que forma part dels acords assumits ja fa temps en la cimera celebrada al Palau de la Generalitat.

L'Ajuntament assegura que ja va començar a treballar en el seu moment amb les entitats municipals del tercer sector (entitats assistencials, de voluntariat, sanitàries i l’àrea de benestar social), per tal de definir les actuacions i mesures necessàries per a qualsevol acolliment de refugiats en coordinació entre l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Tarragona.

L’equip de govern de Vila-seca (CiU) lamenta "la utilització que alguns grups municipals puguin fer sobre aquests tipus de situacions i problemàtiques socials" i es reafirma en la seva capacitat d’acollida de persones i famílies integrant-les adequadament a la nostra societat.

El comunicat conclou reafirmant que "Vila-seca és històricament ciutat receptora i alhora acollidora, i la seva prioritat són les persones". Tal i com ha recordat l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, “vinguin de ports mediterranis o d’indrets més propers, a Vila-seca ningú dorm al carrer”.

Vila-seca en Comú demana formar part de l’operatiu d’acollida als refugiats de l'Aquarius

Aquest cap de setmana, el grup municipal de Vila-seca en Comú va demanar a l’equip de govern (CiU) "que doni compliment amb els compromisos del pelnari manifesti la voluntat de participar en l’operatiu d’acollida als refugiats procedents del vaixell Aquarius organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya".

Els comuns recorden que, hores d’ara, han manifestat la voluntat d’acollir refugiats d’acord amb l’operatiu Aquarius 14 municipis: Altafulla, Artesa de Lleida, Gavà, Lleida, Lloret de Mar, Montornès del Vallès, Pineda de Mar, Riudellots de la Selva, Tarragona, Torrent, el Vendrell, Viladecans, destacant l’Hospitalet de Llobregat amb 15 places i Barcelona amb 100 places, depenent de les disponibilitats pressupostàries que es posin a l’abast dels municipis per a aquest operatiu.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: