Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

Els regidors de Cs no assistiran als actes de Sant Pere perquè se'n senten "exclosos"

Sánchez carrega amb duresa contra el pregoner de la Festa Major de Reus, Xavier Graset, per una entrevista a un integrant de Terra Lliure al qual va descriure com un "patriota"

Juan Carlos Sánchez, aquest dilluns, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus Juan Carlos Sánchez, aquest dilluns, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus ÀLEX PLAZA
Vida Municipal
Dilluns, 18 Juny 2018 21:22

El grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Reus no assistirà a cap dels actes de la Festa Major de Sant Pere d'enguany. El portaveu taronja, Juan Carlos Sánchez, ha exposat aquest dilluns en roda de premsa que la negativa es deu a diverses raons, entre les quals la presència de la pancarta per la llibertat dels presos polítics i el llaç groc al balcó del palau municipal o que el pregoner sigui Xavier Graset. El líder de la formació unionista ha recordat que el periodista va entrevistar el membre de Terra Lliure Carles Sastre, al qual va definir com un "patriota". "No són presos polítics sinó polítics en presó preventiva", ha subratllat. "El consistori és casa de tots, però el govern es posiciona només del costat d'alguns ciutadans", ha afegit. Això fa que, al seu parer, els regidors de Cs hagin estat "exclosos" de la Festa Major.

Graset i l'entrevista a Carles Sastre

Sánchez ha carregat amb duresa contra el pregoner de Sant Pere, el periodista Xavier Graset. El portaveu de Cs ha recordat que el comunicador va entrevistar l'integrant de Terra Lliure, Carles Sastre, tot descrivint-lo com un "patriota" i un "gran reserva" de l'independentisme. Posteriorment ha detallat que Sastre va ser condemnat per l'Audència Nacional el 1985 com a coautor en l'assassinat de l'empresari José María Bultó. Si bé Sánchez ha matisat que el periodista es va disculpar, ha apuntat que tan sols ho va fer per carta a la neboda de la víctima. "Les festes estaran polititzades i seran partidistes, i això pot ofendre els ciutadans que no pensem com el govern", ha reblat. Pel que fa a la retirada de la pancarta, Sánchez no ha descartat "arribar fins al final" i dur la qüestió al jutjat.

La compareixença d'aquest dilluns ha servit també perquè Cs s'hagi explicat sobre la retirada d'una moció del ple del passat dilluns relativa a l'adhesió de la ciutat en un conveni perquè determinats tràmits administratius de trànsit es puguin fer a la ciutat. Sánchez ha revelat que en junta de portaveus, regidors del govern van indicar que la capital del Baix ja s'havia unit anteriorment a l'acord i que, en conseqüències, sí que podien fer-se les gestions oportunes. Just abans de la sessió d'ara fa una setmana, el regidor Enrech els va lliurar còpia d'un conveni pel qual Cs va entendre que calia retirar la proposta de l'ordre del dia perquè la demanda ja estava coberta. Ha estat posteriorment quan Cs ha confirmar que el conveni mostrat pel regidor d'Hisenda (de 2006) contemplava l'intercanvi d'informació sobre seguretat ciutadana i vial, però no pas per poder realitzar operacions com donar de baixa un vehicle.

Sánchez ha manifestat que Cs s'ha adreçat a l'OAC i a la Guàrdia Urbana i que "no se'ns han sabut dir si els tràmits poden fer-se o no". La previsió del grup taronja passa ara per reunir-se amb Enrech per demanar explicacions al respecte. "Pel que sembla, aquest govern no sap ni quins convenis se signen", ha criticat. El portaveu ha mostrat als mitjans la còpia del conveni de 2006 i la que recull l'adhesió de Reus al conveni amb la DGT per fer tràmits sense haver de desplaçar-se fora de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: