Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà tria les quatre propostes guanyadores de l’edició 0 dels Pressupostos Participatius

Les propostes són l'il·luminació de carrers del nucli urbà; la vorera aixecada i una barana ornamental sota el pont de l’N-340 a Masroig; una zona verda al carrer Rosa Sensat del Francaset; i ampliar el magatzem de la Pedrera de l’Elies

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, valora positivament que les quatre propostes guanyadores estan repartides per diferents barris del municipi L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, valora positivament que les quatre propostes guanyadores estan repartides per diferents barris del municipi CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Juny 2018 19:06

Aquest dijous, en un acte públic celebrat a la plaça dels Pins, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha donat a conèixer les propostes guanyadores fruit de les votacions dels rodencs i rodenques en l’edició 0 dels Pressupostos Participatius. De les 12 propostes presentades se’n podran realitzar un total de 4, tenint en compte que la partida pressupostària destinada és de 120.000 euros.

Les propostes guanyadores

Els participants, de més a menys vots, han escollit el canvi d’il·luminació de diferents carrers del Nucli Urbà; la vorera aixecada i una barana ornamental sota el pont de l’N-340 a Masroig; una zona verda al carrer Rosa Sensat del Francaset; i lluminària i ampliació del magatzem de la Pedrera de l’Elies, a l’Eixample. Les quatre propostes guanyadores estan repartides per diferents barris del municipi, fet que ha valorat molt positivament l’alcalde.

Les votacions van finalitzar el passat 3 de juny amb una participació de 310 persones, xifra que es valora positivament al tractar-se de la primera vegada que el municipi engega una iniciativa similar, encara que s’espera que en la propera edició –la 1- la participació es vegi incrementada.

En marxa l’edició 1 dels Pressupostos Participatius

Coincidint amb els resultats de l'edició 0 dels Pressupostos Participatius, s'ha donat el tret de sortida a l’edició 1, que estarà formada per tres comissions: la política, la de seguiment i la tècnica. Es podrà participar de dues formes, a través de les associacions de veïns, mitjançant una reunió oberta a tots els socis i consensuant un total de 5 propostes; o de forma individual, presentant un màxim de 2 propostes per persona. L’edat mínima per a participar és 16 anys.

Les propostes es podran lliurar a l’Ajuntament de Roda de Berà mitjançant un formulari específic de forma presencial o on line, i el termini de presentació de propostes finalitzarà el 31 de juliol.

Un cop s’hagin recollit totes les propostes, l’empresa gestora les farà arribar a la comissió tècnica per tal que es faci un càlcul econòmic aproximat i un informe de cada proposta presentada, per tal de determinar la seva viabilitat. La comissió tècnica, que en cap cas coneixerà la identitat de la persona i/o associació presentant, tindrà en compte tota una sèrie de criteris com la seva legalitat, que siguin sostenibles en el temps, que no suposin contractació de nou personal, que siguin inversions o que la competència sigui de l’Ajuntament, entre d’altres. No es tindrà en compte cap proposta que no vagi acompanyada de les dades identificatives i de contacte del proposant, ja que un cop realitzat l’informe de cada proposta, Ceres informarà a la persona presentant si la seva proposta és o no acceptada.

El següent pas serà fer públiques totes les propostes que han resultat escollides i obrir el procés de votació per part de la ciutadania, el qual s’estima que sigui a l’octubre. Cada persona haurà de votar 3 propostes, dues que pertanyin a barris diferents i una que sigui d’interès del municipi en general. Hi podran votar, de forma presencial o on line,el s majors de 16 anys empadronats a Roda de Berà.

Tota la informació es troba a la pàgina habilitada per a aquest procés: www.tudecideixesrdb.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: