Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès obrirà ‘El racó de la gent gran’

L’espai, que estava destinat al ‘Centre de Dia’, s’obrirà al setembre i pretén ser un punt de trobada per a majors de 65 anys

L'espai on s'havia previst el Centre de Dia acollirà de forma provisional 'El racó de la gent gran' L'espai on s'havia previst el Centre de Dia acollirà de forma provisional 'El racó de la gent gran' CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Mai 2018 18:39

L’espai on s’havia previst el ‘Centre de Dia’, inaugurat per l’anterior equip de govern l’any 2015, no pot acollir, segons la normativa urbanística vigent, un servei d’aquestes característiques. De fet, segons informa l’alcaldessa actual, Agnès Ferré, l’equipament es va inaugurar el març de 2015 “coneixent que aquesta ubicació no podia acollir aquest ús, sense haver tramitat la sol·licitud del servei de ‘Centre de Dia’ al Departament corresponent de la Generalitat i sense haver iniciat cap mena de tràmit legal per donar-lo d’alta”.

A part d’aquesta dificultat però, el projecte en presenta altres com que l’Ajuntament no pot rebre autorització com a centre públic i per tant la gestió hauria de ser indirecta, a través d’empreses externes. L’Ajuntament no pot oferir aquest servei directament amb personal propi; a la comarca del Baix Penedès hi ha places disponibles de ‘Centre de Dia’ i, per aquest motiu, no es concedeixen més places públiques des de la Generalitat. El cost mensual per usuari seria aproximadament, segons la Generalitat, de 800 euros més transport, i a l’import se li restaria el que cobra l’usuari per Llei de Dependència; la Bisbal no ha rebut l’autorització de la Generalitat per tirar endavant aquest servei.

En els propers mesos es durà a terme un estudi per saber si aquest es tracta d’un servei demandat per la població de la Bisbal. Si la demanda és elevada, es proposarà el canvi d’ús en el proper Pla d’Orientació Urbanístic Municipal (POUM) per poder fer els canvis oportuns i gestionar l’espai com a ‘Centre de Dia’.

De moment, amb la finalitat d’aprofitar aquest espai i amb l’objectiu de donar un millor servei i facilitar la cohesió i sociabilitat de la gent gran del municipi, aquest equipament s’obrirà al setembre amb el nom de ‘El racó de la gent gran’. L’espai estarà destinat als majors de 65 anys del municipi i pretén ser un punt de tronada per a la gent gran.

Així, al matí s’hi duran a terme les activitats que, avui en dia, es fan al Centre Municipal de Cultura (CMC), com ara la gimnàstica o els tallers de memòria i benestar emocional, i també el Servei Bon Dia que s’ofereix des de l’Ajuntament. A les tardes, l’emplaçament esdevindrà un espai de trobada per a la gent gran i també acollirà l’Associació de Jubilats, que canviarà la seva ubicació a aquest nou espai. Tots aquests usos estan permesos de forma provisional i són els que tindrà aquest equipament mentre es busquen solucions i opcions disponibles per poder rendibilitzar aquesta inversió.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: