Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tensió al govern tripartit de Cambrils

La regidora Ana López (PSC) pregunta a l'alcaldessa Camí Mendoza (ERC) si la finalitat de la moció de suport al CDR "no té com a objectiu principal que ens facin fora d'aquest govern?"

La regidora Ana López (PSC) s'adreça a l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC), durant el debat de la moció de suport al CDR La regidora Ana López (PSC) s'adreça a l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC), durant el debat de la moció de suport al CDR LLUÍS ROVIRA / REVISTA CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Mai 2018 10:43

Moments de màxima tensió els que es van viure divendres en el ple de l'Ajuntament de Cambrils. Va ser en el debat d'una moció de suport als CDR presetada pels grups del govern ERC-Avancem i PDeCAT i per la regidora no adscrita Cinta Ballesté. Durant la seva intervenció, la portaveu del PSC i sòcia de govern, Ana López, qüestionar si la presentació d'aquesta moció en nom del CDR "no té com a obectiu principal que ens facin fora d'aquest govern?" i va afegir "això ens fa dubtar si aquest govern estem remant en el mateix sentit, estem defensant tots el mateix? Hauríem d'estar treballant per millorar els interessos de tots els ciutadans independentment de la seva ideologia. Vostè creu que aquesta moció ho aconsegueix?". 

López (PSC) s'encara directament a l'alcaldessa

A continuació, López va adreçar una sèrie de preguntes directametn a l'alcaldessa, Camí Mendoza (ERC), on li demanava si compartia la campanya del CDR cambrilenc en la que demanen fer fora el PSC del govern o si compartia l'acusació del CDR, que afirmava "que el PSC som repressors". La regidora va demanar a l'alcaldessa que prengui una decisió: "Si ho vol fer amb el PSC ho ha de fer amb lleialtat i honestedat" i va acabar dient que "nosaltres apostem per un govern d'estabilitat, transversal, però no un govern d'oporunistes que aprofiten el seu càrrec només per aconentar a la seva parròquia. Hem de governar per a tothom". I va concloure: "Si vostè vol trencar amb el PSC per acontentar uns quants, quin camí ens deia?".

En el torn d'intervencions, el regidor del PP, David Catelain, va voler posar l'accent en què "hi ha gent que es dedica a marcar persones i negocis a Cambrils. Jo mateix he estat assenyalat, però els hi he de dir que m'han fet la millor propaganda". Per la seva banda, el portaveu de Cs, Imanol Rico, va lamentar "veure els dos bàndols", tal com es podia apreciar enter el públic de la sala de plens: "Vostès han presentat una moció d'un sector de la població que va en contra de l'altre".

L'altre membre del govern local, la portaveu del PDeCAT, Mercè Dalmau, va voler rebaixar la tensió del debat i va apel·lar "a la llibertat d'expressió". El regidor d'ERC, Eduard Pellicer, que va ser l'encarregat d'exposar la moció, va remarcar que "la moció no va en contra de ningú ni de cap partit. S'ha posat damunt la taula per denunciar la criminalització dels CDR per part de l'Estat".

La moció, aprovada pels pèls

L'alcaldessa republicana va evitar contestar Ana López i va preferir passar a la votació de la moció, que es va aprovar amb 10 vots a favor (ERC, PDeCAT, AdC i la regidora no adscrita Cinta Ballesté), 10 vots en contra (PSC, PP, Cs i els regidors no adscrits Santi Gámez, Inma Sierra i Encarni Bello), mentre que el representant de l'NMC, Oliver Klein, es va abstenir. En la segona ronda de votacions, el regidor Santi Gámez es va absentar, per la qual cosa el resultat final va ser de 10 vots a favor, 9 en contra i una abstenció.

El debat de la moció a favor dels CDR es va fer mentre el públic exhibia les seves pancartes i simbologies diverses. Mentre una part exhibia banderes espanyoles i de Tabàrnia, l'altra mostrava els cartells "Jo també sóc CDR".

El PSC de Cambrils respon al CDR

Abans de la celebració del ple, el PSC de Cambrils va respondre a la campanya del CDR a les xarxes socials que demanava l'expulsió dels socialistes del govern municipal amb un comunicat en què deixava clar que "ningú ens farà fora de l'Ajuntament". 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: