Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Units per Avançar proposa la redacció del Pla Director del Modernisme a Tarragona

El regidor de l'oposició, Josep Maria Prats, considera que cal fer una diagnosi de la situació de l'estat d'aquest patrimoni i convertir-lo en un atractiu turístic

Interior del Teatre Metropol de Tarragona Interior del Teatre Metropol de Tarragona CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 18 Mai 2018 08:43

El portaveu del Grup Municipal d'Units per Avançar a l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, defensarà aquest divendres davant del plenari una moció per tal que s'encarregui la redacció del Pla Director del Modernisme a Tarragona. Segons Prats, donar a conèixer aquest llegat, a més, "es pot convertir en un atractiu turístic i en una eina de dinamització econòmica", però afegeix que, "prèviamentcal cal tenir una diagnosi acurada de la situació real de l’estat d’aquest patrimoni (algunes construccions —Quinta de sant Rafael o el Teatre Metropol— estan malmeses i necessiten intervencions urgents)". UpA també considera que és bàsic un Centre d’Interpretació del Modernisme, a més de fer realitat l’Arxiu Jujol.

L’estil que a Catalunya se singularitzà com a Modernisme va adquirir especificitat pròpia en l’art, la literatura i, àdhuc, en la cultura en totes les seves vessants. Tanmateix la ciutat, ni que fos d’esquitllentes, va participar de l’esperit modern que emmirallava arquitectes i seduïa burgesos d’esperit emprenedor. Així Antoní Gaudí, Josep M. Jujol, Josep M. Pujol de Barberà, Ramon Salas, Alfons Barba, Lluís Domènec i Montaner, August Font, Juli M. Fossas, Bernardí Martorell, Pau Monguió i Francesc de P. Morera, van projectar un bon grapat d’edifics públics i privats impregnats de l’àuria modernista.

Des d'Units per Avançar es recorda que les seves obres són avui patrimoni de la ciutat: el teatre Metropol, el Mausoleu de Jaume I, la Quinta de Sant Rafael, l’altar del Santuari de Jesús i Maria, la Casa Ximenis, la Casa de l’Abat, l’Església de Sant Llorenç, el Col·legi de les Teresianes, el Seminari, la Casa Rossell, el Rectorat de la URV, la Casa Ripoll, la Casa Cobos, la Casa Musolas, el Mercat Central, la Cooperativa Obrera Tarraconense, l’antiga seu de La Salle a la plaça Imperial Tarraco, la Plaça de Toros, el Balcó del Mediterrani, la Casa Salas, l’Ermita de la Salut, la Fàbrica de la Charteuse, etc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: