Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dídac Nadal (PDeCAT) proposa crear els agents de barri

El portaveu del Partit Demòcrata de Tarragona recorda que aquesta és una de les promeses electorals "incomplertes" del PSC per incrementar la presència policial i anticipar-se als conflictes

El portaveu del PDeCAT de Tarragona, Dídac Nadal, en una entrevista a Tarragona Ràdio El portaveu del PDeCAT de Tarragona, Dídac Nadal, en una entrevista a Tarragona Ràdio TARRAGONA RÀDIO
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 15 abril 2018 17:00

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) de Tarragona proposarà crear la figura de la policia de barri, una iniciativa que, tot i estar en els programes electorals de molts dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Tarragona –fins i tot dels partits que estan governant- i de ser una de les principals demandes del teixit veïnal, no s’ha portat a terme.

“Es tracta que dos agents de la Guàrdia Urbana passin a convertir-se en el referent de cada un dels barris de la ciutat, que es creï una relació continua de proximitat entre els agents i la ciutadania amb mètodes de treball encaminats a vetllar per la prevenció, la seguretat i la convivència”, ha explicat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, que ha avançat que portaran la proposta en forma de moció en el plenari d’aquest abril.

“Fa molts anys que nombroses entitats veïnals i ciutadans en particular reclamen més presència policial per minimitzar la percepció d’inseguretat que es viu en diverses zones i vetllar per la prevenció i la bona convivència”, ha recordat Nadal, que ha posat d’exemple els furts gairebé diaris en mans de carteristes a la Part Alta, l’incivisme que es viu a barris com el Serrallo i Campclar, l’increment de robatoris a habitatges i a vehicles tant a Ponent com a Llevant i els últims episodis de violència viscuts a la Part Baixa.

“L’objectiu és incrementar la proximitat entre els agents i la ciutadania, anticipar-se als conflictes i intervenir de forma ràpida i eficaç davant de la resolució de problemàtiques”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT, que considera que el baix nombre d’agents ja no pot ser una excusa perquè la plantilla de la Guàrdia Urbana ha augmentat en els darrers anys i ho ha de continuar fent en els pròxims anys.

Per tot plegat, mitjançant una moció, el PDeCAT proposarà a l’equip de govern (PSC-PP) que posi en marxa, al llarg d’aquest 2018, totes les actuacions necessàries pe crear la figura de la policia de barri. “És un element bàsic de seguretat i convivència que existeix en nombroses ciutats amb resultats d’èxit, hem d’apostar per una policia de referència que a través de la proximitat aconsegueixi que el conjunt de la ciutadania es corresponsabilitzi de la seguretat i de la cohesió social”, ha conclòs Nadal.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: