Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig aprova la liquidació del pressupost del 2017 amb un romanent de 3,38 milions

En el plenari també es va aprovar una moció d’Esquerra per demanar, entre d’altres, l’alliberament dels presos polítics

Ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp celebrat aquest dimecres 11 d'abril Ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp celebrat aquest dimecres 11 d'abril CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 12 abril 2018 08:21

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres, ha aprovat la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2017 i ha presentat els diversos indicadors que defineixen la situació econòmica del consistori.

En aquest sentit, el període mig de pagament se situa en 1,71 dies, inferior als 30 dies que marca la normativa. El resultat pressupostari és de 1,3 milions positius i el pendent de cobrament 9,3 milions d’euros, que ha anat baixant des del 2014, gràcies a l’esforç de recaptació i millora de la situació econòmica del municipi. Pel que fa al romanent de tresoreria se situa en 3,38 milions d’euros, que torna a pujar, en la línia dels darrers exercicis i que augmenta respecte el 2016, en 838.000 euros. Destaca, a més, que l’estalvi net és positiu en un 9,76%. També cal remarcar que el nivell d’endeutament és del 71,9% i està per sota del 110%, que és el màxim previst, no existint despeses sense consignació pressupostària. Amb aquests indicadors, el regidor d’Hisenda, Juan Gallardo, ha fet una valoració positiva de la liquidació del pressupost, assegurant que aquests determinen que la salut econòmica de l’Ajuntament és molt bona.

Pla pressupostari 2019-2021

D’altra banda, el plenari ha donat compte també de l’aprovació d’un pla pressupostari a mig termini pel període 2019-2021. Es tracta d’una figura que reclama Hisenda a les administracions locals quan es produeix incompliment de la regla de la despesa, tal i com ha explicat el regidor a les crítiques del grup municipal del PDeCAT. Es tracta d’una qüestió molt tècnica que han de complir fins i tot les administracions sanejades.

Aquest incompliment, segons Gallardo, ha estat puntual i s’ha produït per la necessitat de contemplar en els comptes de l’Ajuntament del 2017 les inversions del Pla de Barris i no perdre el finançament de la Generalitat.

Moció per demanar l'alliberament dels presos

En el torn de mocions, el plenari ha aprovat una moció presentada pel grup municipal d’ERC per demanar “l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol” que ha obtingut 7 vots a favor, 5 en contra i 2 abstencions.

Publicitat

icona missatge de correu electrònic

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu:

Privacitat:
  •