Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP troba a faltar voluntat política per evitar la presència de l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant

La candidatura denuncia la "inacció" de l’equip de govern de Valls tot i la moció aprovada en plenari

El regidor de la CUP de Valls, Jordi Robert, en la roda de premsa celebrada aquest divendres El regidor de la CUP de Valls, Jordi Robert, en la roda de premsa celebrada aquest divendres CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 10 Març 2018 08:20

La Crida per Valls-CUP ha denunciat una vegada més, la presència de l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant de Valls. En primer lloc, la candidatura rupturista ha lamentat la falta de "voluntat política" per aplicar els acords de la moció aprovada al plenari del 27 de febrer del 2017. Durant la seva intervenció, el regidor cupaire ha recordat que un dels acords de la moció aprovada era "formalitzar la creació d’un Espai de Coordinació amb els partits signants (...) amb l’objectiu de fer el seguiment i vetllar perquè l’Espai de l’Estudiant pugui complir amb la Moció 55/XI del Parlament de Catalunya el més aviat possible i de forma continuada en el temps".

Es dóna el cas que aquest Espai de Coordinació es va convocar per primera vegada aquest dilluns dia 5 de març, més d’un any després de l’aprovació de la moció i a escassos 2 dies de l’obertura de l’Espai de l’Estudiant. Per altra banda, l’Espai de Coordinació es va convocar després d’una pregunta sobre el compliment d’aquesta moció feta pel grup municipal de la Crida per Valls-CUP al ple del 19 de febrer i la formació "dubta si s’hauria convocat en cas que aquesta pregunta no s’hagués fet públicament".

Tot i així, la Crida per Valls-CUP ha celebrat aquesta primera trobada i ha afirmat que "treballaran intensament per donar compliment al seu objectiu i al de l’Espai de Coordinaci"». Durant la trobada, un dels principals punts de divergència entre la CUP i l’equip de govern va ser el codi ètic que no permet «"a difusió d’elements bèl·lics o que fomentin la violència". Des del punt de vista de l’equip de govern, aquest codi ètic ja s’està complint per part de l’exèrcit i és el màxim que poden fer com a Ajuntament. Contràriament, la Crida per Valls-CUP considera que la sola presència de l’exèrcit ja és una mostra d’elements bèl·lics que atempten contra la pau i els drets humans.

Per altra banda, el regidor Jordi Robert ha afirmat que "la prohibició de la presència de l’exèrcit a la Fira de Girona durant tres anys és la mostra més clara que, si hi ha voluntat política, hi ha possibilitats de treball real". En paraules del regidor cupaire, el codi ètic de l’Ajuntament de Valls, "que és calcat al de Girona", ja hauria permès el veto aquest any.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: